مراحل کاشت مو از صفر تا صد

این روزها بیش از هر زمان دیگری در خصوص کاشت مو و مزایای آن اخباری به گوش ما میرسد. کاشت مو نوید برخورداری از موهایی طبیعی و خوشحالت را به ما میدهد؛ همان چیزی که با استفاده از شامپوها یا راهکارهای درمانی دیگر به دنبال آن بودهایم. اما مراحل کاشت مو به چه صورت است؟
تاکنون روشهای متنوعی برای کاشت مو پیشنهاد شده است، اما نکته جالب اینجاست که انواع کاشت مو حتی در متفاوتترین روشها نیز به یکدیگر شبیه هستند. آگاهی از مرحلههای مختلف کاشت مو به ما کمک میکند که آمادگی بیشتری برای این فرایند مهم و حساس داشته باشیم.
به همین خاطر، پیشنهاد میکنیم که تصمیم خود برای انجام این فرایند را بعد از مطالعه مطلب پیش رو بگیرید. ما نکاتی را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت که قطعاً در کسب نتیجه مطلوب از فرایند کاشت مو به کارتان میآید!
مراحل کاشت مو به چه صورت است؟
هر نوع کاشت مویی شامل فرایندهای مختلفی میشود؛ از مشاورههای پیش از عمل گرفته تا مراقبتهای پس از کاشت مو، مراحلی است که در هر فرایند کاشت مو طی میشود. اما در این فرایند چه اتفاقی روی میدهد؟
کاشت مو نوعی جراحی است که طی آن فولیکولهای مو از قسمتهای مختلفی از بدن به ناحیه فاقد مو انتقال پیدا میکنند. البته کاشت مو شامل کاشت موی سر، ریش، ابروها و قسمتهای دیگری از بدن میشود.
تکنیکهای مورد استفاده برای کاشت مو طی سالهای اخیر دچار تغییر و تحول زیادی شده و بهبود پیدا کردهاند. این روزها کاشت مو دیگر فرایندی خطرناک یا پر ریسک نیست. هر فردی این امکان را دارد که با توجه به نیاز و شرایط یکی از روشهای به روز کاشت مو را با مشورت پزشک انتخاب کرده و از موهایی طبیعی بهرهمند شود.
با این حال اگر به صورت جزئیتر به مسئله نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که کاشت مو به روشهای تخصصی متفاوت از یکدیگر هستند. با ما همراه باشید تا مراحل انجام این فرایند را یک به یک به شما معرفی کنیم.
تحقیق و پرس و جو
نخستین قدم برای کاشت مو را باید تحقیق در خصوص انتخاب کلینیک و پزشک کاشت مو دانست. این دو مورد نقش انکارنشدنی در نتیجه نهایی کار دارند. اما چگونه باید کلینیک و پزشک ایدهآلی برای انجام مراحل کاشت مو انتخاب کرد؟
تحقیق و پرس و جو از افرادی که تجربه کاشت مو را داشتهاند، بیشک به شما در انتخاب مسیر درست کمک میکند. انتخاب کلینیکی با سابقه درخشان و پزشکانی متبحر و متخصص در این حوزه شما را به هدف دلخواهتان نزدیکتر میکند.
بنابراین پیش از هر گونه اقدامی در مورد کلینیکهای معتبر تحقیق کرده و نمونه کارهای قبلی آنان بررسی کنید. پرس و جو در خصوص هزینههای انجام این فرایند را نیز فراموش نکرده و قیمتها را با یکدیگر مقایسه کنید.
حال به کمک اطلاعاتی که به دست آوردهاید، تصمیمگیری چندان دشوار نخواهد بود.
مشاوره اولیه و مشورت با پزشک
بعد از اینکه که پزشک و کلینیک مورد نظرتان را انتخاب کردید، نوبت به مشاوره اولیه میرسد. در این مرحله پزشک متخصص با شما در مورد هدفتان از کاشت مو صحبت میکند. او به صورت جداگانه به بررسی بانک مو میپردازد و پیشنهادهایی را با شما به اشتراک میگذارد.
توجه داشته باشید که در مرحله مشاوره اولیه تمام نیازها و خواستههای خود را برای پزشک مطرح کنید. پزشک مورد نظر با توجه به اهداف شما موارد زیر را پیش از ادامه مراحل کاشت مو تعیین میکند:
- تعیین تعداد فولیکولهای مورد نیاز برای کاشت مو
- تعیین بانک مو
- تعیین مدت زمان انجام فرایند
پزشک با توجه به خواستههای شما بهترین روش کاشت مو را انتخاب کرده و از مزایا و ریسکهای آن با شما سخن میگوید. در اینجا نوبت شماست که پرسشها و ابهامات خود را در خصوص این فرایند بپرسید و با اطمینان کامل خود را برای کاشت مو آماده کنید.
آمادهسازی برای کاشت مو
پیش از انجام این فرایند به یک سری آزمایشات اولیه نیاز است که جواب این آزمایشات باید به پزشک تحویل داده شود. اما آمادهسازی برای کاشت مو تنها به انجام آزمایشات محدود نمیشود.
شما نیز نقش مهمی در کسب نتیجه مطلوب از این فرایند دارید. به همین خاطر پیشنهاد میکنیم نکات زیر را از دست ندهید:
- در بیشتر موارد استفاده از ویتامین C به کاندیدای کاشت مو پیشنهاد میشود. بهتر است که 2 هفته پیش از عمل و هر روز دو مرتبه از این ویتامین C استفاده کنید. این ماده نقش مهمی در بهبود زخم بعد از کاشت مو دارد؛
- یک هفته پیش از عمل مصرف سیگار و الکل را کنار بگذارید؛
- بهتر است که در معرض نور مستقیم خورشید قرار نداشته باشید.
به کمک نکات فوق برای روز جراحی آماده شوید.
مراحل کاشت مو به روشهای مختلف
بعد از انجام مراحل فوق نوبت به روز جراحی میرسد. به طور کلی تعداد فولیکولهای مویی که در روز عمل از محل اهداکننده منتقل میشوند، به تراکم مورد نظر شما و ضخامت موها بستگی دارد. به همین خاطر است که تعداد فولیکولهای انتقال داده شده در هر جلسه برای هر فرد متفاوت است.
پیش از انجام جراحی، موهای ناحیه اهداکننده کوتاه میشوند تا دسترسی به آنها سادهتر شود. بسته به روش انتخابی کاشت مو، گرافتها از محل اهداکننده جدا میشوند و به شکافهای کوچکی که در ناحیه فاقد مو ایجاد شده منتقل خواهند شد.
شکافهای ایجاد شده در ناحیه اهداکننده مو معمولاً بخیه میشوند و یا این شکافها به قدری کوچک هستند که نیازی به بخیه ندارند. در ادامه به صورت تخصصی به بررسی مراحل کاشت مو به روشهای مختلف میپردازیم.
کاشت فولیکولهای مو
انتقال فولیکولهای مو از محلی به محل دیگر نوینترین روشی است که در فرایند کاشت مو استفاده میشود. استخراج و انتقال فولیکول یکی از کم خطرترین روشهای کاشت مو به حساب میآید که نظر طرفداران بسیاری را به خود جلب کرده است. به طور کلی این نوع کاشت مو به صورت زیر انجام میشود:
- با ایجاد سوراخهای کوچک به قطر کمتر از یک میلی متر و بدون ایجاد برش، فولیکولهای مو از محل اهدا کننده استخراج میشود.
- گرافتهای استخراج شده تمیز و مرتب میشوند و در یک محلول مخصوص قرار خواهند گرفت. همچنین این امکان وجود دارد که گرافتها را برای کاشت در جلسات بعدی در فریزرهای مخصوص نگهداری کنند.
- در ادامه ناحیه مورد نظر برای پیوند مو آماده میشود. واحدهای فولیکولی تک به قسمتهای جلویی مو پیوند داده میشوند تا خط رویش مو به صورت طبیعی جلوه کند. در این مرحله زاویه کاشت مو و قرارگیری موها در محل مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است.
کاشت مو به کمک استخراج واحدهای فولیکول به روشهای مختلفی انجام میشود که از جمله آنها میتوان به SUT، روشهای FIT، BHT و کاشت مو به روش میکروگرافت اشاره کرد.
کاشت مو به شیوه نواری
یکی دیگر از مشهورترین روشهای کاشت مو، کاشت نواری است. این شیوه نسبت به استخراج فولیکولهای مو روشی تهاجمیتر به حساب میآید؛ چرا که در این روش برشی در محل اهداکننده ایجاد میشود که نیاز به بخیه دارد.
ناگفته نماند که کاشت نواری با وجود اینکه نیاز به طول درمان بیشتری دارد، اما مورد استقبال افراد زیادی قرار گرفته است. دلیل این امر را باید کیفیت گرافتهای انتقالی دانست که نتیجه نهایی کاشت مو را متقاوت میکند.
مراحل کاشت مو در این روش به شیوه زیر دنبال میشود:
- ناحیه اهداکننده نوار مو بیحس میشود.
- نواری به اندازه یک سانتی متر از محل اهداکننده به همراه فولیکولهای مو جدا میشود.
- واحدهای فولیکولی از نوار برداشته شده استخراج، تمیز و مرتب میشوند.
- واحدهای فولیکولی مو بعد از آماده سازی به محل مورد نظر پیوند داده میشوند.
کاشت نواری نیز به شیوههای مختلفی صورت میگیرد که از جمله آنها میتوان به کاشت مو به روش FUT و یا روشهای ترکیبی اشاره کرد.
مراقبتهای پس از کاشت مو
هنگامی که مراحل کاشت مو اولیه در یک جلسه به پایان رسید، نوبت به شستشوی محل اهداکننده و محل دریافت کننده فولیکولهای مو میرسد. پس از پاکسازی پوست و انجام بانداژ جراحی کاشت مو به پایان رسیده است.
اما اتمام کاشت مو به معنای پایان کار نیست؛ در اینجاست که نقش ما حائز اهمیت میشود. توجه به مراقبتهای بعد از عمل در کسب نتیجه ایدهآل کمک زیادی به ما خواهد کرد. به همین خاطر پیشنهاد میکنیم که توصیههای پزشک خود را جدی بگیرید و به آنها عمل کنید.
در این مدت از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید و حتماً برای چک مجدد پزشک خود را ملاقات کنید.
ترمیم و بهبودی
بلافاصله بعد از جراحی کاشت مو، برشهای کوچک در ناحیه اهداکننده و دریافت کننده قابل مشاهده است. اما چه مدت طول میکشد که زخمها بهبود پیدا کنند؟
قرمزی و زخمهای به وجود آمده در فرایند کاشت مو بعد از گذشت 7 الی 10 روز به طور نسبی بهبود پیدا میکند. همانطور که میدانید کاشت مو روشی غیرتهاجمی است و اغلب اوقات به صورت سرپایی انجام میشود.
به همین خاطر است که مراجعهکنندگان بعد از گذشت چند روز امکان استفاده از شامپو را دارند. استفاده از آنتیبیوتیک بعد از عمل به پیشگیری از بروز هر گونه عفونت بعد از کاشت مو کمک میکند.
رشد موها پس از کاشت مو
هنگامی که مراقبتهای اولیه از موها پس از کاشت مو به پایان رسید باید منتظر ریزش موهای کاشته شده باشید. اما علت ریزش موها چیست؟
موهای کاشته شده همچون موهای طبیعی رفتار میکنند. به این صورت که بین 2 تا 4 هفته بعد از کاشت مو این موها شروع به ریزش میکنند. بعد از آن موها از ریشه به صورت طبیعی شروع به رشد خواهند کرد. خبر خوب اینجاست که رشد این موها همچون سایر موهای طبیعی شما تا پایان عمر ادامه خواهد داشت.
مراقبت از موهای کاشته شده برای به اتمام رساندن مراحل کاشت مو از اهمیت بالایی برخوردار است و رعایت نکاتی که توسط پزشک مطرح میشود، به شما در برخورداری از موهایی خوشحالت و زیبا کمک میکند.
تنها به یاد داشته باشید که نتایج کاشت مو از فردی به فرد دیگر متفاوت است. نتیجه نهایی کاشت مو به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که از جمله آنها میتوان به نوع و کیفیت فولیکولهای اهدایی اشاره کرد.
سلامت کلی بدن، رژیم غذایی و وراثت از جمله عواملی هستند که نقش مهمی در روند رویش و رشد موها دارند. بنابراین با مشورت با پزشک رژیم غذایی مناسبی را اتخاذ کرده و از داشتن موهایی طبیعی و خیرهکننده لذت ببرید.
آشنایی با مراحل کاشت مو؛ گامی به سوی کسب نتیجه بهتر
برخورداری از موهایی پرپشت و طبیعی دیگر تنها یک رؤیا نیست. پیشرفت علم پزشکی در کنار تکنولوژی به ما کمک کرده است که با روشهایی کمخطر به این رؤیا دست پیدا کنیم. اما پیش از قدم گذاشتن در این مسیر بهتر است که با مراحل مختلف آن آشنا شده و خود را برای هر مرحله آماده کنیم.
تحقیقات اولیه و انتخاب پزشک و کلینیک معتبر نخستین مرحله از کاشت مو است. بعد از آن نوبت به مشاورههای اولیه و انتخاب تکنیک کاشت مو میرسد. با انجام فرایند کاشت مو که متناسب با نیاز هر فرد صورت میگیرد، نیمی از مسیر را سپری کردهاید.
در نهایت نیز نوبت شماست تا با رعایت توصیههای پزشک این مسیر را به اتمام برسانید. کاشت مو همچون یک پازل شامل مراحل یا تکههای مختلفی است که نقص در هر مرحله باعث عدم دستیابی به نتیجه مورد نظر میشود.
بنابراین با پزشک مشورت کرده و با عمل به توصیههای او به خواسته همیشگی خود یعنی برخورداری از موهایی زیبا و پرپشت دست پیدا کنید.