با عوارض بعد از کاشت مو بیشتر آشنا شویم

یکی از بیماریها فراگیر این روزها ریزش مو است. ریزش مو میتواند در اغلب افراد به دلایل مختلفی ازجمله تغذیه نامناسب، کمبود مواد مغذی بیماریهای قارچی ویروسی ایجاد شود. در برخی از موارد علت اصلی ریزش مو مشکلات دیگری در بدن هستند و ریزش مو بهعنوان یک علامت و نشانه بروز مشکل در بدن است مثل مشکلات در تولید هورمون تیروئید در بدن.
مو نقش مهی در ظاهر و زیبایی فردی دارد به همین دلیل اغلب افرادی که دچار ریزش مو میشوند به دنبال راهحلی برای درمان ریزش مو بازگشت موهای ازدسترفته هستند. اگر شما هم جزو افرادی هستید که از ریزش مو رنج میبرند و میخواهند دوباره موهایی زیبا و سالم داشته باشند در ادامه مقاله همراه ما باشید تا یکی از پرکاربردترین روشها برای کاشت مو را بررسی کنیم.
کاشت مو یکی از ایمنترین جراحیهای زیبایی به شمار میآید و عوارض کمی نسبت به سایر روشهای جراحی دارد. درروش کاشت مو فولیکولهای مو از قسمت پشت سر برداشته میشوند و در محلی که دچار ریزش مو شده است پیوند داده میشوند. رد فولیکولها در محل جدید سریع نیست و به زمان نیاز است تا دوباره رشد موها از شر گرفته شوند. روشها و تکنیکهای کاشت مو در سالهای اخیر پیشرفت زیادی داشتهاند. اما هنوز هم نباید فراموش کنیم که بازهم همهی روشهای کاشت مو نوعی عمل جراحی محسوب میشوند و هر عمل جراحی نیز عوارض و خطرات خاص خودش را دارد و کاشت مو هم از این قاعده مستثنا نیست. در ادامهی مقاله قصد داریم تا عوارض کاشت مو را باهم بررسی کنیم.
عوارض بعد از کاشت مو
بهطورکلی عوارض کاشت مو به مجموعهای از رخدادها و اتفاقاتی گفته میشود که نمیتوانیم آنها را اتفاقی طبیعی یا معمول بهحساب بیاوریم درواقع این عوارض در همهی افراد رخ نخواهند داد. زمانی که عوارض بعد از کاشت مو رخ میدهند به این معنی است که روش درمانی استفادهشده روش مناسبی نبوده است یا توسط فرد مجربی انجامنشده است. البته باید توجه داشته باشید که کاشت مو نوعی جراحی است و دستهی از عوارض بعد از کاشت مو طبیعی هستند مثل تورم، قرمزی در محل کاشت این عوارض جزو روند طبیعی درمان هستند و بعد از مدت کوتاهی از بین میروند و جای نگرانی نیست. دستهای از عوارض کاشت مو که طبیعی نیستند نباید نادیده گرفته شوند، چراکه کاشت مو نیز یک عمل زیبایی محسوب میشود و هرگونه بیاحتیاطی و عوارضی میتواند تأثیرات بسیار مخربی بر روی نتیجهی عمل داشته باشد.
با پیشرفت علم روشها و تکنیکهای کاشت مو کمتهاجمیتر، کم عارضه تر و نتایج حاصل طبیعیتر از گذشته میشوند. همانطور که اشاره کردیم عوارض کاشت مو در اغلب موارد از بین میروند اما متأسفانه در برخی از افراد در شرایطی خاص برخی از عوارض باقی میمانند که بسیار خطرناک هستند. درست است که پیشرفت تکنولوژی باعث شده تا روشهای کاشت مو بهروزتر و کمخطرتر باشند و روزانه تعداد زیادی جراحی کاشت مو در سراسر کشور انجام شود اما متأسفانه این پیشرفت باعث شده است تا افراد زیادی با تخصصهای مختلف و بدون گذراندن دورههای مربوطه و مهارت کافی عمل کاشت مو را انجام دهند، عوارض ناگوار و غیرمعمول کاشت مو در افراد که به پزشک حرفه ای این حوزه مراجعه نمیکنند بیشتر رخ میدهد و علل اصلی افزایش عوارض کاشت مو در حال حاضر را میتوان همین مسئله دانست.
کنترل عوارض کاشت مو
عواملی متخلفی باعث میشوند تا عوارض کاشت مو در فرد رخ ندهد اما مهمترین عوامل را میتوانیم کلینیک معتبر و مراقبتهای بعد از عمل بدانیم درصورتیکه مراقبتهای بعد از کاشت مو بهدرستی انجام شوند و پزشک تخصص و مهارت کافی در کاشت مو داشته باشد عوارض کاشت مو بهمراتب کمتر هستند. کلینیکی که برای کاشت مو به آن مراجعه میکنید باید علاوه بر تمیزی از دستگاهها و ابزار بهروز، جراحان حاذق و تیم درمانی حرفهای بهره ببرد، البته عوارض کاشت مو مثل انواع عفونتها، به دلیل عدم رعایت دستورالعمل مراقبتهای بعد از عمل رخ میدهد. این دسته از عوارض یا به دلیل پایین بودن سطح بهداشت کلینیک و یا سهلانگاری خود بیمار رخ میدهند. برای اینکه این دسته از عوارض بعد از کاشت مو به حداقل برسند باید شرایط هر بیمار بهصورت خاص بررسی شود و پس از انجام مشاورههای لازم در صورت مهیا بودن تمام شرایط تحت عمل قرار بگیرد. توجه داشته باشید که احتمال وقع عوارض کاشت مو کمتر از یک درصد است و شما بهراحتی میتوانید با انتخاب تیم و کلینیک درست برای کاشت مو از عوارض بعد از کاشت مو جلوگیری کنید.
به طور کلی عوارض بعد از کاشت مو به دسته ای از عوارض گفته می شود که پس از اقدام به کاشت مو و بعد از خروج از اتاق عمل رخ می دهند، عوارضی از جمله حساسیت به ماده ی بی هوشی جزو عوارض بعد از کاشت مو قرار نمی گیرند. اغلب عوارض بعد از کاشت مو کوتاه هستند و اغلب خود به خود بودن نیاز به مصرف داروی خاصی از بین می روند اما دسته ای از عوارض بعد از کاشت مو هستند که نیاز به مراقبت و درمان خاص دارند و نباید نسبت به آن ها بی توجهی کرد. در ادامه شایع ترین عوارض بعد از کاشت مو را بررسی خواهیم کرد، ممکن است عوارض دیگری نیز بعد از کاشت مو رخ بدهند اما این عوارض مهم ترین و شایع ترین عوارض پس از کاشت مو هستند.
-
حساسیت به مادهی بیحسکننده
داروهای بیحسکننده دستهای از مواد شیمیایی هستند که برای کاهش درد و بیحس کردن ناحیه مورد جراحی به کار میروند. افراد مختلف نسبت به داروهای بیحسی واکنشهای مختلفی نشان میدهند و واکنش نسبت به داروهای بیحسی در همهی افراد یکسان نیست، واکنشهای بدن نسبت به داروهای بیحسی در افراد به چند شکل مختلف بروز میکند. یابد. در بسیاری از مواقع، علائم حساسیت ناشی از ترس بیمار در دریافت دارو است و جنبه روانی بیشتر از جنبههای دیگر در بروز حساسیت نقش دارد. به همین دلیل است که پیش از اقدام به جراحی آزمایشهایی مبنی بر سنجش حساسیت نسبت به داروهای بیهوشی از افراد گرفته میشود توجه داشته باشید که حتماً این آزمایشها را انجام دهید چراکه احتمال بروز حساسیت در افراد متخلف متفاوت است. بهطورکلی حساسیتهای ناشی از مادهی بیهوشی بسیار نادر هستند چراکه در اغلب کلینیکهای معتبر حتماً تست حساسیت پیش از عمل انجام میشود. بیحسی موضعی که برای انجام کاشت مو انجام میشود. ممکن است تا شش ماه دوام داشته باشد و اصلاً جای نگرانی از این بابت نیست.
-
اتاق عمل
دستهی دیگری از عوارض کاشت مو عوارضی هستند که در اتاق عمل رخ میدهند، این عوارض مختص کاشت مو نیستند و در تمامی انواع جراحیها احتمال بروز این عوارض وجود دارد. برخی از افراد در هنگام تزریق مادهی بیحسکننده دچار افزایش ضربان قلب میشوند این عارضه زودگذر است و خیلی خطرناک نیست. اما اگر بیمار دچار مشکلات قلبی و عروقی باشد بالا رفتن ضربان قلب خطرناک است برای اینکه هیچکدام از بیماران دچار این عارضه نشوند به همهی بیماران خصوصاً افراد بالای 40 سال توصیه میکنیم تا قبل از اقدام برای انجام عمل کاشت مو حتماً نوار قلب بگیرند و از سلامت دستگاه گردش خون و قلب خود مطمئن باشند. در هنگام عمل نیز تیم اتاق عمل بهدقت ضربان و فشار شمارا تحت کنترل دارند و اگر مشکلی ایجاد شود سریعاً اقدامات لازم را انجام میدهند.
عوارض بعد از کاشت مو
- یکی از عوارض نادر پس از کاشت مو سنکوپ است که اغلب در انتهای عمل رخ میدهد خصوصاً در مواقعی که عمل کاشت مو طولانی شود سنکوپ رخ میدهد و فرد غش میکند و هوشیاری خود را از دست میدهد. سنکوپ معمولاً خطرناک نیست، سنکوپ علاوه بر طولانی شدن مدتزمان عمل میتواند به دلایلی دیگری نظیر درد، بالا رفتن فشارخون، کمآبی بدن، افت قند خون نیز رخ دهد. سنکوپ با تنظیم یونهای بدن، آبرسانی مناسب بهسادگی قابلدرمان و پیشگیری است.
- درد ازجمله عوارض شایع در تمام جراحیها است و کاشت مو نیز از این قاعده مستثنا نیست، درد بعد از کاشت مو یکی دیگر از عوارض است که به کمک تکنیکهای صحیح جراحی و همچنین داروهای بیحسی و ضد درد، بهسادگی قابلپیشگیری و کنترل است. عوامل مختلفی در هنگام جراحی کاشت مو باعث ایجاد درد میشوند که عبارتاند از برداشت نواری گسترده، خونریزی، فشار به زخم و عدم تزریق کافی داروی بیحسی. روش صحیحی و استاندارد برای بیحسی در اغلب جراحیها استفاده از داروهای بیحسکننده موضعی به همراه آدرنالین است که باعث میشود تا رگها گشادتر از حالت عادی باشند و جذب دارو بهتر از حالت عادی انجام شود. در برخی از موارد بهجای داروهای بیحسکننده از دستگاههای ویبراتور و کمپرس سرد برای بیحسی بهتر استفاده میشود. درد بعد از کاشت مو بهراحتی با داورهای مسکن قابلکنترل است. اگر درد شما از حد طبیعی فراتر است حتماً به پزشک خود اطلاع دهید، درد ناشی از کاشت مو بهراحتی با مسکنها قابلکنترل است.
- ایجاد ورم بعد از کاشت به دلیل تجمع مایعات در زیرپوست نیز یکی دیگر از عوارض کاشت مو است که در ناحیهی گیرندهی مو رخ میدهد. ورم و ادم ناشی از تجمع مایعات در زیرپوست سر معمولاً خودبهخود پس از چند روز از بین میروند و نیاز به درمان خاصی ندارند، اگر ورم پس از چند روز کاهش پیدا نکرد میتوانید بر اساس نظر پزشک از داروهای حاوی استروئیدی خوراکی یا همان کورتون ها استفاده کنید.
- یکی دیگر از عوارض کاشت مو که در اغلب افراد شایع است خارش در ناحیهی گیرنده و بانک مو است. خارش بعد از کاشت مو اغلب به دلیل خشک شدن و ایجاد دلمههای خون رخ میدهد. شما میتوانید با اسپری کردن سرم شستوشو برای چند بار در طول روز خارش سر را کاهش دهید. همچنین شستن سر و استفاده از انواع داروهای آنتیهیستامین نیز باعث میشود تا خارش سر کاهش پیدا کند. همچنین میتوانید برای کاهش خارش سر بهصورت موضعی از آلوئه ورا نیز استفاده کنید. معمولاً بهترین دارو برای کاهش خارش پس از اقدام به کاشت مو استفاده از داروی سیتریزین ۱۰ (Cetrizine) است
- یکی از عوارض کاشت مو که بسیار نادر است ایجاد سکسکه و سرفه پس از کاشت مو است. این عارضه بسیار نادر و درعینحال بسیار آزاردهنده است و میتواند 2 تا 3 روز طول بکشد علت ایجاد این عارضه پس از کاشت مو مشخص نیست اما اغلب محققان عقیده دارند که تحریک شدن اعصاب موی سر که به اعصاب فرنیک میپیوندند دلیل ایجاد سرفه و سکسکه است. برخی از پزشکان برای از بین رفتن سکسکه و سرفه پس از کاشت مو کورتون تجویز میکنند. کورتون حساسیت عصبها را کاهش میدهد و باعث میشود تا سکسکه کاهش پیدا کند و یا کاملاً برطرف شود. حتی اگر کورتون هم مصرف نشود همانطور که اشاره کردیم سکسکه و سرفه پس از کاشت مو نهایت تا 3 روز بعد برطرف میشوند اگر بعدازاین مدت و یا پس از مصرف کورتون هم عوارض از بین نرفتند حتماً به پزشک معالج خودتان مراجعه کنید. ممکن است علت سکسکه مورد دیگری باشد.
- ازجمله عوارض کاشت مو ایجاد عفونت در ناحیه ناحیهی کاشت مو یا ناحیهای است که گرافت ها از آن برداشته میشوند. اگر پزشک مهارت کافی در انجام عمل کاشت مو داشته باشد و کلینیک نیز معتبر باشد احتمال بروز عفونت بعد از کاشت مو بسیار پایین میآید. عفونت پس از کاشت مو معمولاً به دلیل عدم رعایت مسائل بهداشتی، نشستن پوست سر و بیماریهای زمینهای مانند نقص سیستم ایمنی رخ میدهد. بروز عفونت معمولاً با ایجاد علائمی نظیر تورم، قرمزی، درد و ایجاد جوش است. برای اینکه از ایجاد عفونت پس از کاشت مو جلوگیری شود حتماً باید داروهای آنتیبیوتیکی که پزشک برایتان تجویز میکند را بهصورت مرتب مصرف کنید. علاوه بر این پانسمانتان را حتماً مرتب عوض کنید این کار نیز از ایجاد عفونت پس از کاشت مو جلوگیری میکند.
کاشت مو یک از روشهای مؤثر برای درمان ریزش مو است، در این مقاله تلاش کردیم تا عوارض کاشت مو را بررسی و بیان کنیم تمامی روشهای کاشت مو از جمله روش کاشت مو FUT و کاشت مو به روش SUT دارای عوارض هستند و نمیتوانی بهطور قطع بگوییم که یکی از روشهای کاشت مو هیچگونه عوارضی در پی ندارد. برای اینکه عوارض ناشی از کاشت مو به حداقل برسند باید در مرکزی مجهز اقدام به کاشت مو انجام دهید، عوارض کاشت مو برای در زنان مشابه عوارض کاشت مو در مردان است و از این نظر هیچگونه تفاوتی در بین عوارض مشاهدهشده برای کاشت موجود ندارد.
خسته نباشید بعد از کاشت مو درد کف سر تا چند روز طبیعیه؟ من 10 روزه که کاشت انجام دادم و گاهی اوقات کف سرم درد میگیره