7 راه حل موثر برای درمان عفونت بعد از کاشت مو

ریزش مو، یکی از مشکلات رایجی است که اغلب زنان و مردان آن را تجربه می کنند. ریزش مداوم موها، باعث خالی شدن حجم زیادی از موها می شود و ظاهر ناخوشایندی برای افراد ایجاد می کند. در چنین شرایطی، همه به فکر پیدا کردن راه حلی قطعی برای درمان ریزش موها هستند.
کاشت مو، قطعی ترین روش درمانی برای جلوگیری از ریزش موهاست و اثربخشی بالایی در جبران موهای از دست رفته دارد. کاشت مو به روش های متفاوتی انجام می شود. در این جراحی، پزشک فولیکول های مو را از قسمت بانک مو در پشت سر، به نواحی کم پشت انتقال می دهد.
با وجود اینکه روش های کاشت مو اثربخشی بالایی دارند، اما بدون عوارض نیستند. کاشت مو نیز مانند هر جراحی دیگری ممکن است با عوارض جانبی همراه باشد. یکی از عوارض کاشت مو عفونت است.
چرا بعد از کاشت مو عفونت بروز می کند؟
عفونت بعد از کاشت مو، برای همه رخ نمی دهد. بروز عفونت، به دلایلی همچون عدم رعایت بهداشت، سیستم ایمنی ضعیف و رعایت نکردن شستشوی صحیح بعد از کاشت مو اتفاق می افتد. همچنین احتمال بروز عفونت در تمام روش های کاشت مو یکسان نیست، برای مثال کاشت مو به روش FIT نسبت به روش FUT با عوارض کمتری همراه است. زیرا در این روش، واحدهای مو به صورت تکی از منطقه اهدا کننده برداشت می شوند. در حالی که در کاشت مو به روش FUT برشی نواری از فولیکول های پشت سر برداشته می شود و به نواحی کم تراکم پیوند زده می شود. به دلیل اینکه در روش FIT زخم های کمتری ایجاد می شوند احتمال بروز عفونت کمتر است.
علاوه بر عوامل گفته شده، تخصص پزشک و انجام صحیح پیوند مو نیز در بروز عفونت نقش دارد. تخصص و مهارت پزشک، یکی از اصلی ترین عوامل پیش بینی کننده نتایج درمان است. علاوه بر این، در صورتی که عمل کاشت مو در محیط درمانی بهداشتی انجام نشود، احتمال بروز عفونت افزایش پیدا می کند. زیرا در هنگام کاشت مو، پوست سر در معرض نفوذ باکتری ها قرار دارد. به همین دلیل، لازم است این جراحی در مراکز درمانی معتبر و بهداشتی انجام شود تا از بروز عفونت و سایر عوارض جانبی پیشگیری شود.
آیا تمام افراد عفونت بعد از کاشت مو را تجربه می کنند؟
کاشت مو روشی کم خطر است و در اغلب مواقع با کمترین عوارض جانبی همراه است. عفونت بعد از کاشت مو، در همه افراد رخ نمی دهد و احتمال بروز عفونت در این جراحی فقط 1% است. بروز عفونت به دو عامل بستگی دارد :
- انجام عمل پیوند مو توسط پزشک متخصص در محیط بهداشتی
- رعایت کامل و صحیح مراقبت های بعد از کاشت مو
در صورتی که جراحی پیوند مو، در مراکز درمانی معتبر و در محیط بهداشتی انجام شود، خطر بروز عفونت کاهش می یابد. اما میزان زیادی از موفقیت این جراحی وابسته به مراقبت های بعد از کاشت مو است. در صورتی که بعد از پیوند مو، دستورالعمل های پزشک را دنبال نکنید، ممکن است در ناحیه کاشت و ناحیه اهدا کننده دچار عفونت شوید. پیشگیری و درمان عفونت بعد از کاشت مو وابسته به نحوه رعایت مراقبت های بعد از کاشت مو است.
پیشگیری و درمان عفونت بعد از کاشت مو
هنگام جراحی پیوند مو، روی پوست سر برش هایی ایجاد می شود. این برش ها، پوست سر را مستعد نفوذ انواع باکتری ها می کنند و راه نفوذ آن ها به داخل پوست را فراهم می کنند. وقتی باکتری به داخل پوست نفوذ کند عفونت رخ می دهد. بنابراین اولین قدم برای درمان عفونت بعد از کاشت مو جلوگیری از ورود باکتری ها به داخل پوست است اما چگونه؟
برای اینکه بتوانید از بروز عفونت پیشگیری کنید، لازم است برخی دستور العمل ها را پیروی کنید. این دستورالعمل ها، نقش بسیار مهمی در مراقبت از پیوندهای کاشته شده ایفا می کند و از بروز عفونت جلوگیری می کند. مهم ترین توصیه های بعد از جراحی، برای درمان عفونت بعد از کاشت مو عبارتند از :
-
انجام عمل کاشت مو در کلینیک های معتبر
تخصص پزشک و مکانی که عمل پیوند مو در آن انجام می شود، نقش بسیار مهمی در جلوگیری از بروز عفونت ایفا می کند. در اغلب مواقع، عفونت به دلیل انجام عمل در محیط غیربهداشتی اتفاق می افتد. کلینیک های معتبر با فراهم کردن محیطی استریل شده و کاملا بهداشتی، خطر بروز عفونت را کاهش می دهند. بنابراین لازم است کاشت مو در مراکز معتبر و بهداشتی انجام شود تا ایمنی این جراحی تضمین شود.
کلینیک نگارین یک مرکز تخصصی کاشت مو در ایران است، که خدمات کاشت مو و ابرو را با بالاترین کیفیت انجام می دهد. درصورتی که خواستار پیوند مو در محیطی بهداشتی و تحت نظر پزشکان مجرب هستید، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید و از خدمات ما بهره مند شوید.
-
اجتناب از لمس کردن پوست سر
هنگام انجام کاشت مو، روی پوست سر جراحات کوچکی ایجاد می شود که مسیر ورود میکروب ها و باکتری ها به داخل پوست را فراهم می کند. در چنین شرایطی که پوست سر مستعد ابتلا به عفونت است، لمس کردن پوست با دستان آلوده شرایط را وخیم تر می کند. دست ها، اولین نقطه تماس ما با اشیا هستند و بیشترین آلودگی را دارند . به همین دلیل لمس کردن موها با دست، احتمال بروز عفونت را افزایش می دهد و بهتر است از لمس موها بعد از جراحی اجتناب شود.
-
خراشیدن موها ممنوع
یکی از عواملی که در درمان عفونت بعد از کاشت مو نقش مهمی ایفا می کند، اجتناب از خاراندن پوست سر است. بعد از کاشت مو، ممکن است روی پوست دلمه ها یا زخم هایی ایجاد شوند. برخی از عزیزان وسوسه می شوند دلمه های بعد از کاشت مو را خراش دهند، درحالی که هرگونه خارش پوست سر بعد از کاشت مو، ممکن است با بروز عفونت همراه باشد. در چنین مواقعی خارش نشانه ای از بهبود زخم هاست و لازم است از خراشیدن آنها اجتناب کنید. درصورتی که این زخم ها دوباره باز شوند خطر عفونت افزایش میابد. برای تسکین خارش سر، می توانید با مشورت پزشک خود از سرم های ضد خارش استفاده کنید.
-
پرهیز از مصرف الکل و سیگار
بعد از انجام عمل پیوند مو، بدن نیاز به مراقبت دارد تا بتواند روند بهبودی و بازیابی را طی کند. در چنینی شرایطی مصرف سیگار و الکل روند بهبودی شما را با کندی مواجه می کند و ممکن است باعث بروز عفونت شود. برای بهبودی سریع تر، لازم است تا مدت ها بعد از جراحی از مصرف هرگونه دخانیات اجتناب شود.
-
استفاده از اسپری محلول نمکی
برای درمان عفونت بعد از کاشت مو از محلول اسپری نمکی استفاده کنید. این محلول را روی گاز استریل اسپری کنید و به آرامی روی پوست سر بمالید. برای کاهش عفونت، می توانید روزی 2 بار از این محلول استفاده کنید و به مدت 30 دقیقه آن را رو پوست سر بمالید. این محلول بدون آسیب رساندن به فولیکول ها ، عفونت را از بین می برد و محیط سر را از وجود باکتری ها پاکسازی می کند.
-
مصرف آنتی بیوتیک ها
در بسیاری از موارد پزشک برای عفونت، ممکن است آنتی بیوتیک برای شما تجویز کند. داروهای تجویزی از طرف پزشکان متفاوت است. همچنین ممکن است پزشک برای کنترل عفونت سرم و پماد تجویز کند.
-
رعایت دستورالعمل های بهداشتی
بعد از انجام کاشت مو لازم است برخی دستورالعمل های پزشکی رعایت شود تا ایمنی این جراحی تضمین شود. مراقبت های بعد از کاشت مو، اغلب شامل نحوه شستشوی موها تغذیه بعد از کاشت داروها و … هستند. در صورت رعایت این توصیه ها براحتی می توانید خطر بروز عفونت را کاهش دهید.