بعد از کاشت مو چه داروهایی تجویز می شود؟

همانطور که می دانید کاشت مو تنها درمان قطعی رهایی از ریزش موهاست که در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است. این روش درمانی که با فنون و تکنیک های متفاوتی انجام می شود، در سال های اخیر مورد توجه بسیاری از افرادی قرار گرفته است که از طاسی و کم حجمی موها رنج می برند.
دریافت نتایج مثبت از کاشت مو، به میزان زیادی به تخصص پزشک و رعایت دستورالعمل ها وابسته است. بنابراین از همان ابتدا در انتخاب متخصص کاشت مو و رعایت توصیه های پزشک هوشیار باشید. با وجود اینکه بخش مهمی از موفقیت پیوند مو، وابسته به تکنیک های پزشک است، اما مراقبت های بعد از کاشت مو نقش بسیار مهمی در محافظت از گرافت ها ایفا می کند. در صورتی که بعد از جراحی، فولیکول های کاشته شده را به حال خود رها کرده و دستورالعمل ها را دنبال نکنبد با نتایج منفی روبرو خواهبد شد.
داروهای بعد از کاشت مو :
کاشت مو با روش های مختلفی در کشور ما انجام می شود و افراد زیادی کاندید پیوند مو هستند. اما همچنان بسیاری از افراد درباره داروهای بعد از کاشت مو اطلاعات محدودی دارند. بسیاری از عزیزان بعد از انجام جراحی، توصیه های پزشک را فراموش می کنند و برخی از آن ها نیز از سوی پزشک دستورالعملی دریافت نمی کنند تا به آن عمل کنند.
از این رو، برخی افراد درباره اطلاعات دارویی بعد از کاشت مو دچار ابهام هستند. از آنجایی که مصرف صحیح داروها، یکی از فاکتورهای اصلی برای برای محافظت از گرافت هاست، بنابراین لازم است اطلاعات کاملی در این زمینه دریافت کنید. به همین دلیل، مرکز کاشت موی نگارین برای ارائه اطلاعات مفید در این باره، شما را به مطالعه ادامه مطلب دعوت می کند.
کدام داروها باید بعد از کاشت مو مصرف شوند ؟
بدیهی است که بعد از کاشت مو برای مدتی باید داروهای تجویز شده و مدنظر پزشک خود را مصرف کنید. آنتی بیوتیک ها و داروهای ضد التهاب، از رایج ترین داروهایی هستند که پزشک برای پیشگیری از بروز عفونت برای شما تجویز خواهد کرد. سایر داروها، شامل داروهایی هستند که برای تقویت فولیکول ها و قطع ریزش موی ناشی از شوک جراحی تجویز می شوند. به عنوان مثال فیناستراید و ماینوکسیدیل، از جمله داروهایی هستند که به قطع ریزش مو و تقویت ریشه موها کمک می کنند.
برخی درمان های دیگر از قبیل؛ درمارولر، پلاسما درمانی و مزوتراپی نیز وجود دارند که ممکن است توسط برخی پزشکان توصیه شوند. با وجود اینکه انجام این روش های درمانی ضرورتی بعد از کاشت مو ندارد، اما این روش ها می توانند 3 ماه بعد از جراحی کاشت مو، به تقویت فولیکول ها کمک کنند.
البته فراموش نکنید که همه پزشکان داروهای مشابهی برای تمام افراد تجویز نمی کنند. زیرا شرایط عمومی افراد بعد از جراحی مشابه هم نیست. از این رو، پزشک با معاینه و بررسی گرافت ها، دستورالعمل منحصر به فردی به شما ارائه خواهد داد.
البته، با وجود متفاوت بودن شرایط افراد، برخی توصیه های کلی و عمومی نیز برای بیماران وجود دارد. این توصیه ها، شامل مراقبت های بعد از جراحی و داروهای بعد از کاشت مو است.
رایج ترین داروهای بعد از کاشت مو کدامند؟
-
ماینوکسیدیل
ماینوکسیدیل نوعی محلول موضعی است که برای جلوگیری از ریزش موها توسط پزشک تجویز می شود. این دارو بطور معمول برای آن دسته از متقاضیان کاشت مو تجویز می شود که از ریزش مو رنج می برند. ماینوکسیدیل، از طریق تحریک کردن فولیکول ها، رشد موها را تقویت می کند و با قطع ریزش مو باعث رشد موهای جدید می شود.
به دلیل خاصیتی که این محلول در درمان ریزش مو دارد، از ماینوکسیدیل به عنوان یکی از داروهای بعد از کاشت مو استفاده می شود. همانطور که می دانید، بعد از کاشت مو مرحله ای به نام شوک جراحی را سپری خواهید کرد که در آن ریزش موقتی موها اتفاق می افتد. در این شرایط، پزشک برای کنترل ریزش مو، ماینوکسیدیل تجویز می کند تا از ریزش موها جلوگیری شود. از آنجایی که نتایج استفاده از این محصول وابسته به شرایط فردی است، بنابراین استفاده از آن باید با تشخیص پزشک و طبق دستورالعمل انجام شود.
-
فیناستراید
فیناستراید به دو شکل موضعی و خوراکی موجود است. این دارو نقش مهمی در رشد مجدد موها در آقایان دارد و برای خانم ها تجویز نمی شود. فیناستراید از طریق کنترل تولید دی هیدروتستوسترون، از ریزش موها جلوگیری می کند به همین دلیل بعد از کاشت مو ممکن است توسط پزشک برای برخی بیمارن تجویز شود.
از آنجایی که فیناستراید برای خانم ها با عوارض جانبی جدی همراه است، لازم است خانم ها از مصرف خودسرانه این دارو پرهیز کنند. مصرف این دارو به دلیل داشتن عوارض جنسی و هورمونی برای خانم ها توصیه نمی شود.
-
داروهای ضد درد
درد بعد از کاشت مو، در نواحی پوست سر شایع است. بیماران ممکن است در قسمت گیرنده و دهنده ی مو کمی درد را تجربه کنند. از این رو، یکی از داروهای بعد از کاشت مو، داروهای ضد درد هستند که برای تسکین درد تسط پزشک تجویز می شوند.
در صورتی که پزشک برای شما مسکن تجویز نکرده است، می توانید برای تسکین درد از مسکن های بدون نسخه مانند استامینوفن استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که بعد از کاشت مو باید از مصرف آسپیرین و ایبوپروفن خودداری کنید. زیرا این نوع داروها با رقیق کردن خون احتمال خونریزی بعد از کاشت مو را افزایش می دهند و روند بهبودی را کند می کنند.
-
آنتی بیوتیک ها
یکی از رایج ترین داروهای بعد از کاشت مو، آنتی بیوتیک ها هستند که هم بصورت خوراکی و هم بصورت موضعی تجویز می شوند. از آنجایی که به دنبال هر جراحتی احتمال بروز عفونت وجود دارد، بعد از کاشت مو، پزشک برای جلوگیری از بروز عفونت، آنتی بیوتیک برای بیماران تجویز خواهد کرد.
در برخی موارد هنگام بروز عفونت، پزشک پماد موضعی برای شما تجویز خواهد کرد تا با استعمال آن در ناحیه مورد نظر، عفونت کاهش پیدا کند.
-
داروهای ضد التهاب
شاید شما هم شنیده باشید که برخی بیماران بعد از کاشت مو دچار تورم می شوند. بطور معمول پزشک برای کنترل تورم، داروهای ضدالتهاب را تجویز می کند تا ورم بعد از جراحی را کاهش دهد. داروهای ضد التهاب، برای اثربخشی بهتر، حتما باید طبق دستورالعمل پزشک مصرف شوند.
داروهای خواب آور :
موارد معدودی وجود دارد که بیماران بعد از کاشت مو در به خواب رفتن دچار مشکل می شوند. این بی خوابی ممکن است ناشی از وجود درد، استرس و اضطراب و … باشد. در چنین شرایطی پزشک برای بیمار داروهای خواب آور تجویز خواهد کرد تا به کیفیت خواب بیمار کمک کند. از
آنجایی که خواب کافی و استراحت برای حفظ سلامت فولیکول ها الزامی است، بیماران باید این مقوله را جدی بگیرند و بعد از جراحی خواب کافی داشته باشند.
ویتامین ها :
ویتامین ها، یکی از مهم ترین داروهای بعد از کاشت مو هستند که در تقویت فولیکول ها نقش مهمی ایفا می کنند. توصیه کلی این است که بیماران بعد از کاشت مو، مکمل ها و ویتامین ها را در برنامه غذایی خود بگنجانند تا با تقویت سیستم ایمنی خود به رشد فولیکول ها کمک کنند. اما در برخی موارد ممکن است پزشک برای بیمارانی که با کمبود ویتامین مواجه هستند داروهای تقویتی تجویز کند.
ویتامین ها با تقویت عملکرد سلول های بدن به ترمیم زخم های بعد از جراحی کمک کرده و می توانند دوره ریکاوری را کوتاه کنند. مهمترین ویتامین های ضروری برای رشد موها عبارتند از :
- ویتامین A : تولید سبوم و کمک به درمان ریزش مو و شوره سر
- بیوتین : ویتامین های گروه ب اصلی ترین عناصر مورد نیاز برای رشد موها
- ویتامین C : تولید کلاژن برای حفظ عملکرد طبیعی موها
- ویتامین E : مسئول خونرسانی و جذب اکسیژن برای موها
- روی : از مهمترین عناصر رشد و تقویت فولیکول ها
سایر درمان های بعد از کاشت مو عبارتند از :
- درمارولر : نوعی روش درمانی برای رشد مجدد موها بعد از ریزش موهاست. این روش به افزایش جریان خونرسانی به پوست سر کمک کرده و باعث تحریک و تقویت رشد موها می شود.
- پی آر پی : این روش درمانی از طریق تزریق فاکتورهای فعال خون به فولیکول ها، جریان خونرسانی به پوست سر را افزایش می دهد. پی آر پی یا پلاسما درمانی، از مهم ترین درمان های حمایتی بعد از کاشت مو است که ممکن است برای برخی بیماران تجویز شود.
- مزوتراپی مو : در این روش درمانی عناصر مورد نیاز موها که شامل ویتامین ها و مواد معدنی هستند به پوست سر تزریق می شوند تا فولیکول ها تقویت شوند.
بعد از کاشت مو چه زمانی می توانیم مصرف داروها را شروع کنیم؟
مصرف ماینوکسیدیل و فیناستراید، 10 تا 15 روز بعد از کاشت مو آغاز می شود. شما می توانید بعد از گذشت این مدت با مشورت پزشک استفاده از این داروها را شروع کنید.
درمان های تقویتی همچون درمارولر، پی آر پی و مزوتراپی بعد از گذشت 3 الی 4 ماه از کاشت مو آغاز می شوند. با وجود اینکه لزومی به انجام این روشهای درمانی وجود ندارد، اما ممکن است بنابر تشخیص پزشک برای برخی بیماران این روش ها توصیه شود.
آیا قبل از عمل کاشت مو مجاز به مصرف دارو هستم ؟
برای اثربخشی بهترکاشت مو، لازم است بیماران قبل از جراحی با پزشک خود درباره داروهای مصرفی خود مشورت کنند. گاهی اوقات لازم است برای پیشگیری از بروز عوارض جانبی، بیماران از مصرف برخی داروها قبل از جراحی اجتناب کنند. 72 ساعت قبل از جراحی، بیماران باید از مصرف داروهای رقیق کننده خون و ویتامین ها پرهیز کنند، زیرا هردوی این ها با گشاد کردن عروق و افزایش خونرسانی، می توانند فرایند جراحی را با مشکل مواجه سازند.