مراقبت های بعد از کاشت مو

علت و نحوه درمان جوش بعد از کاشت مو

5
(16)

پرپشتی و زیبایی موها نقش مهمی در اعتماد به نفس افراد دارد. پیشرفت های اخیر در روش های موثر بر زیبایی مو باعث شده که کاشت مو برای بازیابی ظاهری جوان تر و طبیعی تر مورد توجه قرار گیرد. بروز عوارض جانبی بعد از انجام عمل کاشت مو اجتناب ناپذیر است. با این حال، جراحان پیوند مو توصیه های مفیدی به منظور کاهش این عوارض به شما ارائه می دهند. از شایع ترین عوارض جانبی روش های ترمیم مو، تورم و درد در ناحیه گیرنده و همین طور ظاهر شدن جوش هایی روی پوست سر است.

در ادامه، نحوه درمان را پس از انجام عمل کاشت مو توضیح می دهیم. اگر قصد دارید در آینده ی نزدیک تحت چنین درمانی قرار بگیرید، می توانید به مدرن ترین روش بازیابی مو یعنی کاشت مو اعتماد کنید.

جوش های پوست سر یا فولیکولیت چیست؟

جوش های پوست سر که با اصطلاح پزشکی فولیکولیت شناخته می شوند، از جمله عوارض جانبی احتمالی عمل کاشت مو به حساب می آیند. فولیکولیت به التهاب ناحیه اطراف فولیکول مو گفته می شود. بخش ملتهب بسیار شبیه به آکنه است و معمولاً به دلیل استرسی که روی پوست سر در اثر برش ها ایجاد می شود پس از عمل کاشت مو ظاهر می شوند. فولیکولیت یک التهاب شایع پوستی در غدد چربی زیر پوست سر است و اینطور نیست که فقط بعد از کاشت مو ظاهر شود. این به این معنی ست که افرادی که تحت عمل پیوند مو قرار نگرفته اند نیز ممکن است با آن مواجه شوند.

آیا ظاهر شدن جوش سر بعد از پیوند مو طبیعی است؟

اگرچه جوش ها در ظاهر ناخوشایند هستند اما نشانه خوبی نیز می باشند، زیرا نشان دهنده رشد مو در زیر پوست سر و در محل صحیح است. وقتی جوش ها می ترکند، فولیکول مو از بین می رود که کاملا طبیعی است. اما ریزش مو در آن بخش دائمی نیست. زیرا فولیکول های از بین رفته در مدت زمان سه تا چهار ماه به همراه سایر فولیکول های مو که پس از پیوند مو درمحل گیرنده پیوند شده اند، رشد می کنند.

جوش های پوست سر چه مدت بعد از کاشت مو ایجاد می شود؟

برای این كه جوش های پوستی ناشی از عمل کاشت مو را از آکنه تشخیص دهیم، باید توجه داشته باشیم كه اثرات بعد از عمل پیوند مو در چند فاز ظاهر می شوند. جوش های پوست سر معمولاً بعد از دو هفته اول پیوند ایجاد می شوند، زیرا در این مدت موی پیوند شده ی جدید شروع به رشد می کند.

ممکن است جوش های پوست سر حداکثر تا شش ماه بعد از عمل کاشت مو نیز ظاهر شوند. بنابراین اگر در مدت زمان طولانی تری پس از عمل با آن ها مواجه شدید، نگران نباشید.

جوش بعد از کاشت مو

علت جوش بعد از کاشت مو چیست؟

جوش های پوست سر ناشی از کاشت مو به علت برش های کوچکی است که هنگام عمل در پوست ایجاد می شود. بعد از کاشت، موی کاشته شده ممکن است به سمت داخل رشد کرده و در نتیجه باعث التهاب  و جوش در پوست سر شود. اگر تعداد آن ها کم باشد نگرانی وجود ندارد. اما اگر با تورم ، قرمزی و درد همراه باشد حتما باید با پزشک خود تماس بگیرید.

به طور کلی التهاب فولیکول‌ها می‌تواند به دلایل زیر باشد:

  • رشد مو به سمت داخل
  • خراش در بافت‌های زیرین پوست

عفونت نیز می‌توانند باعث ایجاد این جوش‌ها شود. اگر بهداشت پوست سر خود را طبق دستورات پزشک رعایت نکنید و یا پوست در معرض آلودگی‌ قرار بگیرد، ممکن است دچار عفونت باکتریایی و سپس فولیکولیت شوید. اگر جوش بعد از کاشت مو به علت عفونت‌ باشد، درمان آن بسیار دشوار است. پس حتماً مراقبت های بعد از کاشت مو را به درستی انجام دهید.

درمان جوش بعد از کاشت مو

برای درمان جوش های پوست سر بعد از کاشت مو روش های ویژه ای وجود دارد. تا دو هفته پس از کاشت مو به طور منظم، بخش هایی از پوست سر خود که مورد جراحی قرار گرفته اند را تمام مدت با کمپرس گرم، گرم و مرطوب نگه دارید. شما می توانید با استفاده از یک پارچه ی تمیز، حوله یا اسفنج  بخش مورد نظر را کمپرس کنید. این کار روند بهبود زخم های ایجاد شده براثر کاشت مو را سرعت می بخشد.

رعایت صحیح سشتشوی سر پس از عمل کاشت مو بسیار مهم است. اگر بیمار پوست سر خود را تا ۴-۳ روز بعد ازکاشت مو کاملا تمیز نگه دارد، بخش جراحی شده دچار کمی التهاب و قرمزی خواهد شد، اما در صورت عدم رعایت بهداشت، ممکن است فولیکولیت و کیست مویی و جوش های چرکی به وجود بیایند. درمان این ضایعات بسیار دشوار است و به موهای کاشته شده آسیب می رساند.

متخصصین پوست و مو پروتکل هایی ارائه می دهند که به بیماران کمک می کند احتمال مواجهه با این ضایعه را کاهش دهند. در صورت لزوم داروها یا پمادهای خاصی برای مرحله ی بعد از عمل کاشت مو تجویز می شود که باید توسط بیمار مصرف شود.

ممکن است پزشک متخصص محلول کلیندامایسین را برای درمان جوش ها تجویز کند که بیمار باید آن را به صورت موضعی در محل مورد نظر استفاده کند.

عفونت بعد از کاشت مو

با رعایت اصولی که گفته شد جوش ها سه الی چهار روز بعد از عمل خود به خود از بین می روند. اما در صورت بی توجهی به مراقبت های بعد از کاشت مو، ممکن است جوش ها به عفونت بعد از کاشت تبدیل شوند و بیمار به درمان آنتی بیوتیکی یا تخلیه ی عفونت توسط پزشک نیاز پیدا کند.

در صورت مشاهده ی علائم زیر بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید:

  • جوش های ریز
  • پوسته های زرد
  • قرمزی و التهاب غیر طبیعی
  • تورم و درد
  • ترشحات چرکی
  • تب و لرز

اگر سؤالی درمورد مراقبت های حین یا پس از درمان خود دارید، حتما با مرکز کاشت موی نگارین تماس بگیرید. تیم متخصصان ما آماده پاسخگویی به تمام سوالات شما هستند.

در نهایت این نوید را به شما می دهیم که کاشت مو فرآیندی بی خطر است و می توانید با انجام تحقیقات کافی و با رعایت مواردی که ذکر کردیم خطرات و عوارض پس از درمان را به حداقل برسانید، آن را ایمن تر کنید و از نتایج آن لذت ببرید .

مرکز کاشت موی نگارین از امتیازات ویژه ای برخوردار است. دستگاه‌ های به ‌روز، امکانات پیشرفته، تکنسین های مجرب و محیط درمانی مناسب باعث شده است تا این افتخار را داشته باشیم که از دانش و مهارت بهترین متخصصان بهره ببریم و در نهایت بالاترین سطح خدمات درمانی را به شما ارائه دهیم.

آیا این مطلب برای شما مفید بود ؟

برای امتیاز به مطلب روی ستاره ها بزنید

میانگین رضایت کاربران 5 / 5. تعداد رای ها 16

اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می دهید

اگر مطالب ما برای شما مفید بوده است ...

در شبکه های اجتماعی زیر هم ما را دنبال کنید !

اگر این مطلب نظر شما را جلب نکرده است، عذر ما را بپذیرید !

فرصت دهید مطلب را بهتر خواهیم کرد.

جهت بهبود این مطلب پیشنهاد خود را در بخش نظرات ارسال کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا