کاشت مو

عوارض و هزینه ترمیم مو به روش HRT

5
(18)

ریزش مو یکی از رایج‌ترین مشکلات مردم ایران است که به دلایل مختلفی چون ژنتیک، سن، تغذیه نامناسب، بارداری و … رخ می‌‌دهد. زمانی که ریزش مو به حد بحرانی می‌رسد، متاسفانه با هیچ درمان خاصی نمی‌توان جلوی آن را گرفت. اما، با روش‌های مختلف کاشت مو امکان ترمیم آن وجود دارد. ترمیم مو به روش HRT یکی از همین روش‌هاست که نسبت به سایر روش‌های طبیعی روی برخی افراد نتایج موثرتری از خود بر جای می‌گذارد.

در این مطلب قصد داریم تا معایب، مزایا و هزینه ترمیم مو به روش HRT را به شما معرفی کنیم تا پیش از انتخاب این روش با چالش‌های احتمالی آن آشنا شوید.

روش ترمیم HRT چیست؟

اگر نگاهی به روش‌های کاشت مو در ایران بیندازید خواهید دید که اغلب آن‌ها برای ترمیم موهای از دست رفته اقدام به برداشت مو از نواحی پرپشت بدن نظیر پشت گردن می‌کنند. به طور کلی، کاشت موی طبیعی رابطه مستقیمی با برداشت فولیکول مو از بانک موی افراد دارد. اما، در صورتی که شدت طاسی فرد بسیار زیاد باشد و امکان برداشت موی سر از نواحی اهداکننده وجود نداشته باشد تکلیف چیست؟

این همان جایی است که پزشکان روی به استفاده از ترمیم مو به روش HRT می‌آورند. در این روش هیچ اثری از کاشت مو به طور طبیعی وجود ندارد و گرافت های مورد نیاز همگی به صورت مصنوعی در کلینیک ساخته می‌شوند. در ساخت این گرافت ها، ساختار موی بیمار اعم از رنگ، اندازه و ضخامت کاملا در نظر گرفته می‌شود. با این حال، هیچ نشانی از بافت طبیعی مو در آن دیده نشده و گویی که فرد روی سر خود کلاه گیس قرار داده است.

اگرچه، در ساخت گرافت های مصنوعی سعی شده تا از شباهت حداکثری موی طبیعی الگوبرداری شود، اما بازهم نشانه‌هایی از مصنوعی بودن آن به چشم می‌خورد. این گرافت ها برخلاف گرافت های طبیعی مو قابلیت رشد نداشته و فاقد ریشه هستند. از طرفی عدم وجود ابعاد ثابت موجب گشته تا نظم و هارمونی در فرایند کاشت مو از بین برود.

ترمیم مو به روش HRT مناسب چه کسانی است؟

با توضیحاتی که در بخش‌های قبل مطرح شد، واضح است که روش HRT برای کسانی که فاقد بانک موی طبیعی هستند و یا شدت ریزش مو در آن‌ها بسیار زیاد است مناسب می‌باشد. به طور خلاصه اگر موهای خود را کاملا از دست داده‌اید، HRT گزینه ایده‌آلی برای شماست. اما، روش HRT تنها محدود به چنین افرادی نشده و برخی افراد با بیماری‌های زمینه‌ای نیز باید از این شیوه درمانی استفاده کنند. این افراد شامل بیماران دیابتی و افرادی که از فشار خون پایین رنج می‌برند می‌شود.

بنابراین در صورتی که سن شما بین 20 تا 65 سال است و شدت طاسی شما به قدری است که امکان برداشت فولیکول از نواحی اهداکننده (بانک مو) وجود ندارد، روش HRT بهترین گزینه برای شما می‌باشد.

مراحل ترمیم مو به روش HRT

این روش نیز همانند سایر روش های کاشت مو دارای مراحلی است که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

  • مرحله 1: مشاوره

همه متقاضیان قبل از انجام عمل کاشت مو به روش HRT باید برای مشاوره به پزشک خود مراجعه کنند. در طول جلسه مشاوره، افراد با جراح خود ملاقات خواهند کرد و در مورد مسائلی چون نوع رنگ مو، اندازه، مدل مورد نظر، هزینه و … با یکدیگر صحبت می‌کنند.

در این مشاوره پزشک چند سوال در مورد سوابق بیماری‌های فرد و مشخصات شخصی وی سوال می‌کند و همچنین او را از احتمال بروز عوارض این روش آگاه می سازد. سپس الگوی مد نظر کاشت مو متقاضی را ترسیم می کند. متصدیان کلینیک همچنین عکس هایی را برای نمونه از قسمت های طاس سر بیمار تهیه می‌کنند تا نتایج را بعد از اتمام مراحل کاشت مو به وی نشان دهند.

فرایند مشاوره نه تنها راهی برای شناخت شما از این روش کاشت مو است، بلکه زمان مناسبی است تا تمامی سوالات خود را از جراح بپرسید.

  • مرحله 2: تطبیق تارهای مصنوعی با ساختمان موی فرد

مهمترین مرحله از کاشت مو به روش HRT تطبیق تارهای تولید شده با ساختمان موی بیمار است. گرافت های مصنوعی، از نظر ظاهری کاملا شبیه به تار مو است با این تفاوت که از جنس پلیمر می باشد. این گرافت ها که با نام علمی “گرافت ترانس درمال” نیز شناخته می شوند، از فیبرهای مصنوعی با ضخامت 0.35 تولید می شوند.

در این مرحله پزشک تمام تلاش خود را به کار می‌گیرد تا نتیجه نهایی کاملا طبیعی به نظر برسد. به طوری که از طریق اسکنرهای دیجیتالی تار موی فرد را آنلایز کرده تا جنس مو، رنگ، ضخامت و حالت موی فرد را تعیین کند. بعد از این که فرایند آنالیز مو به پایان رسید جراح مطابق با آن اقدام به تولید گرافت های مصنوعی می کند.

  • مرحله 3: اجرا

آخرین مرحله از مرحله ترمیم مو به روش HRT چسباندن گرافت های مصنوعی روی پوست است. در این مرحله پزشک پوست سر را با محلول های خاص تمیز و ضدعفونی می‌کند. به طوری که هیچ اثری از چربی پوست در آن باقی نماند. این کار باعث می شود تا فرایند چسباندن گرافت ها با مشکل روبرو نشود و جراح بدون دغدغه از سر خوردن گرافت ها اقدام به چسباندن آنها کند.

کلیه مراحل فوق تنها در یک جلسه انجام خواهد شد و به دلیل غیرتهاجمی بودن این روش نیازی به استراحت یا بستری نیست. شاید بعد از عمل نسبت به طبیعی نشدن نتیجه کار کمی دلسرد شوید که این مسئله کاملا طبیعی است و اغلب افراد باید قبل از عمل HRT از این موضوع آگاه شوند.

مزایای ترمیم مو به روش HRT

کاشت موی به روش HRT را همانطور که در بخش های قبلی گفتیم نمی‌توان به عنوان یک روش درمانی طبیعی پذیرفت. زیرا در روش‌های FUE، FUT و … فولیکوهای اهداشونده از قسمت های بدن فرد استخراج شده و کاملا طبیعی هستند. اما در روش مذکور هیچ اثری از موی طبیعی نیست و گرافت ها همگی ساخته دست هستند. با این حال، روش HRT دارای مزایای زیادی برای افراد مبتلا به دیابت و کسانی که فاقد بانک موی طبیعی هستند، می‌باشد. در ادامه مهمترین مزایای این روش را ذکر خواهیم کرد:

  • روش HRT کاملا غیرتهاجمی بوده و تحت بی حسی موضعی انجام می‌شود. البته، در اغلب اوقات نیازی به بی حسی موضعی نیست و جراح بدون نیاز به آن فرایند چسباندن گرافت های مصنوعی را اجرا می‌کند.
  • عدم نیاز به بیهوشی و اتاق عمل
  • عدم خونریزی در ناحیه کاشت، تورم، قرمزی و …
  • انجام عمل HRT در مدت زمان کوتاه و تنها در 1 جلسه
  • امکان تغییر حالت مو به درخواست بیمار
  • امکان افزایش تراکم مو در آینده
  • مناسب برای بیماران دیابتی و افرادی که از فشار خون پایین رنج می‌برند
  • امکان برداشت گرافت های مصنوعی در صورت عدم رضایت فرد از نتایج کار

معایب کاشت مو به روش HRT

هیچ کاری در دنیا بدون عیب نیست. حتی بهترین روش های درمانی نیز ممکن است در برخی مواقع عوارض ناگواری از خود بر جای بگذارند. به همین سبب، توصیه می شود پیش از انجام عمل حتما نسبت به عوارض احتمالی آن تحقیق کنید. برخی از معایب کاشت مو به روش مصنوعی HRT در زیر آمده که مطالعه آن می‌تواند اطلاعات خوبی به شما بدهد:

  • عدم وجود ریشه در فولیکول های مصنوعی که امکان رشد آن را از بین می برد.
  • احتمال کم پشت شدن موهای طبیعی افراد بر اثر شوک ریزش
  • امکان بروز حساسیت های پوستی نظیر عفونت و قارچ به دلیل مواد شیمیایی موجود در چسب ها
  • احتمال بروز خارش در نواحی کاشت به دلیل ترکیبات شیمیایی گرافت ها و مواد چسبنده
  • امکان از بین رفتن یا پوسیده شدن گرافت ها بعد از 1 سال
  • امکان ریزش گرافت ها بر اثر چرب شدن پوست سر یا استفاده از شامپوهای شیمیایی
  • امکان ریزش موهای کاشته شده بر اثر شانه کردن
  • هزینه بالا نسبت به سایر روش های کاشت مو
  • ظاهری غیر طبیعی که شبیه به کلاه گیس می ماند
  • نیاز به ترمیم های دوره‌ای با هزینه گران
  • ایجاد عفونت و قارچ بر اثر تعریق در پوست سر
  • داغ شدن سر در تابستان به دلیل تابش مستقیم آفتاب به بافت های مصنوعی گراف ها

هزینه ترمیم مو به روش HRT

همانطور که در ابتدای سخن عرض کردیم بالا بودن هزینه HRT خیلی ها را از انجام آن منصرف کرده است. این روش به نسبت روش های طبیعی بسیار هزینه‌بر می‌باشد. حال آن که، نیاز به ترمیم های پی در پی نیز باعث بالا رفتن هزینه های اولیه می‌شود.

از آن جایی که تمامی گرافت های مو در این روش توسط جراح تولید می‌شوند، بسته به تعداد آن هزینه نهایی متغیر است. طبیعتا هر چه تراکم گرافت ها بیشتر باشد، هزینه نهایی نیز بیشتر خواهد شد. سایر عوامل موثر در تعیین قیمت کاشت مو به روش HRT عبارت‌اند از:

  • دستمزد جراح و کادر کمکی
  • هزینه کلینیک
  • هزینه ساخت چسب برای کاشت گرافت ها
  • هزینه‌های جانبی نظیر ترمیم، تکرار کاشت و مشاوره درمانی

حدود هزینه کاشت مو در این روش بین ۵ تا ۶ میلیون تومان می باشد.

مراقبت های بعد از کاشت مو

بعد از این که فرایند ترمیم مو به روش HRT به پایان رسید، خیلی زود از کلینیک مرخص شده و می‌توانید به روال زندگی عادی خود بازگردید. اما توجه به یک سری نکات بعد از عمل بسیار مهم بوده و عدم رعایت آن‌ها می‌تواند نتایج حاصل از عمل را از بین ببرد.

  • بعد از کاشت مو هرگز خم نشوید تا فشار به قسمت های کاشته شده وارد نشود؛ در غیر این صورت ممکن است چسب ها باز شده و گرافت ها از جای کنده شوند
  • از استفاده از سشوآر خودداری کرده و مواد نگهدارنده به موهای خود نزنید
  • از شامپوهای مناسب با PH پوست سر خود استفاده کنید
  • در صورت استفاده از شامپوهای نامناسب امکان از بین رفتن خاصیت چسبندگی گرافت ها وجود دارد
  • از فعالیت هایی که پوست سر را دچار تعریق زیاد کند خودداری کنید

سوالات متداول


  • روش ترمیم HRT چیست؟

در روش کاشت موی HRT هیچ اثری از فولیکول های طبیعی سر نبوده و همه گرافت ها مصنوعی بوده و توسط پزشک ساخته می شوند. این گرافت ها توسط مواد چسبنده به قسمت طاس سر چسبیده می شوند

  • هزینه ترمیم مو به روش HRT چقدر است؟

هزینه ترمیم مو به روش HRT بستگی به میزان دستمزد جراح و کادر کمکی، هزینه کلینیک، هزینه ساخت چسب برای کاشت گرافت ها، هزینه‌های جانبی نظیر ترمیم، میزان تکرار کاشت و مشاوره درمانی دارد. به طور کلی هزینه عمل HRT به مراتب از روش های طبیعی نظیر کاشت مو به روش SUT در مجموعه بیشتر است.

  • ترمیم مو به روش HRT مناسب چه کسانی است؟

روش HRT برای کسانی که فاقد بانک موی طبیعی هستند و یا شدت ریزش مو در آن‌ها بسیار زیاد است مناسب می‌باشد. افراد مبتلا به دیابت و کسانی که از فشار خون کمی برخوردارند این روش برایشان مناسب است.

  • مزایای ترمیم مو به روش HRT چیست؟

عدم نیاز به بیهوشی و اتاق عمل، عدم خونریزی در ناحیه کاشت، تورم، قرمزی و …، انجام عمل HRT در مدت زمان کوتاه و تنها در 1 جلسه، امکان تغییر حالت مو به درخواست بیمار

آیا این مطلب برای شما مفید بود ؟

برای امتیاز به مطلب روی ستاره ها بزنید

میانگین رضایت کاربران 5 / 5. تعداد رای ها 18

اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می دهید

اگر مطالب ما برای شما مفید بوده است ...

در شبکه های اجتماعی زیر هم ما را دنبال کنید !

اگر این مطلب نظر شما را جلب نکرده است، عذر ما را بپذیرید !

فرصت دهید مطلب را بهتر خواهیم کرد.

جهت بهبود این مطلب پیشنهاد خود را در بخش نظرات ارسال کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا