چگونه بعد از کاشت مو از کلاه مناسب استفاده کنیم؟

کاشت مو شامل برداشتن فولیکول های سالم از قسمت اهداکننده در پشت سر، به قسمت های کم تراکم در جلوی سر است. در جدیدترین روش های کاشت مو، فولیکول ها بصورت جداگانه برداشت شده و به محل جدید منتقل می شوند. این روش کاشت مو، نسبت به روش های قدیمی تر، زخم های کمتری ایجاد می کند و روند بهبودی آن سریع تر است.
با وجود اینکه روش های جدید پیوند مو کاملا ایمن و بدون خطر هستند، اما بروز عوارض بعد از کاشت مو اجتناب ناپذیر است. از این رو، کلاه گذاشتن بعد از کاشت مو، به دلیل پوشاندن این عوارض، ایده مناسبی به نظر می رسد. به همین دلیل، برخی از بیماران تمایل دارند برای محافظت از گرافت ها و پوشاندن عیوب موها، بعد از کاشت مو از کلاه استفاده کنند.
دلایل استفاده از کلاه بعد از کاشت مو
طی فرایند کاشت مو، فولیکول ها از ناحیه برداشت به نواحی کم تراکم منتقل می شوند. از این رو در این جراحی، برش هایی روی پوست سر ایجاد می شود و باعث ایجاد جراحت روی سر می شود. در چنین شرایطی، محافظ اولیه موها یعنی پوست سر، مستعد نفوذ عواملی همچون میکروب ها و گرد و غبار است. از طرف دیگر، این جراحت ها باعث ایجاد ظاهری نامطلوب برای موها می شوند و بیماران تمایل دارند تا زمان بهبودی زخم ها، موها را بپوشانند.
علاوه بر این، موارد دیگری نیز وجود دارند که از مهمترین دلایل کلاه گذاشتن بعد از کاشت مو هستند. مهمترین این دلایل به شرح زیر است :
-
محافظت از موها در برابر نور خورشید و آفتاب سوختگی
در فصول گرم سال که در اکثر مواقع روزهای آفتابی را پشت سر می گذاریم، محافظت از آفتاب سوختگی بسیار مهم است. بخصوص بعد از کاشت مو که فولیکول ها ضعیف و شکننده هستند، محافظت از نور خورشید برای مراقبت از موها بسیار مهم است. در صورتی که بعد از پیوند مو گرافت ها در معرض نور خورشید قرار بگیرند، ممکن است دچار سوختگی شوند و شرایط را وخیم کنند.
بنابراین، یکی از مهم ترین دلایل کلاه گذاشتن بعد از کاشت مو، محافظت از گرافت ها در برابر آفتاب سوختگی است. اگر مجبور هستید بعد از کاشت مو در معرض آفتاب قرار بگیرید، می توانید برای محافظت از فولیکول ها از کلاه مناسب استفاده کنید.
-
مراقبت از گرافت ها در برابر باد و باران
از آنجایی که بعد از کاشت مو پوست سر حساس و ضعیف است، مراقبت از موها بسیار حیاتی است. باد و باران می تواند پوست سر را تحریک کند و عوارض بدی برای موها داشته باشد. به همین دلیل، بیماران می توانند برای مراقبت و تقویت موها بعد از کاشت مو از یک کلاه استفاه کنند تا فولیکول های تازه کاشته شده در معرض باد و باران قرار نگیرند.
بعد از انجام کاشت مو، تا 10 روز طول می کشد تا پیوندها در محل جدید خود مستقر شوند. به همین دلیل بهتر است طی این مدت از موها خوب مراقبت شود تا در برابر آسیب رسیدن در امان باشند. بنابراین توصیه می شود تا زمان تثبیت شدن فولیکول ها برای محافظت موها از باد و باران از کلاه استفاده شود.
-
محافظت از موها در برابر گرد و غبار و آلودگی ها
یکی از اصلی ترین دلایل کلاه گذاشتن بعد از کاشت مو، جلوگیری از نفوذ آلودگی ها به پوست سر است. وارد شدن خاک و گرد و غبار به پوست سر، می تواند باعث نفوذ آلودگی به پوست سر شود و زمینه بروز عفونت بعد از کاشت مو را فراهم کند. بناراین بهتر است برای پیشگیری از نفوذ خاک به موها، در شرایط آب و هوایی نامطلوب، از کلاه مناسب استفاده شود.
همچنین برای محافظت از گرافت ها، لازم است دستورالعمل های بعد از کاشت مو دنبال شود تا آسیبی به فولیکول ها وارد نشود. توصیه های بعد از جراحی اغلب شامل نحوه شستشو و مراقبت از موها در برابر آلودگی است. از آنجایی که تا 10 روز بعد از کاشت مو گرافت ها حساس و شکننده هستند، بهتر است از همان ابتدا مراقبت های لازم از موها انجام شود. استفاده از کلاه نیز از جمله مواردی است که می تواند به مراقبت از موها بعد از کاشت مو کمک کند.
نحوه کلاه گذاشتن بعد از کاشت مو
به دلایلی که پیشتر به آن اشاره کردیم، استفاده از کلاه در برخی شرایط ضروری است. به همین دلیل گاهی اوقات ممکن است پزشک به شما توصیه کند در شرایط آب و هوایی نامساعد برای محافظت از گرافت ها از کلاه استفاده کنید.
البته، بعد از کاشت مو نباید در مکان های پوشیده و سربسته از کلاه استفاده شود. بلکه فقط در صورت قرار گرفتن در معرض آفتاب، باد و باران و گرد و غبار مجاز به استفاده از کلاه هستید. با این حال، به دلیل ظرافت فولیکول ها، لازم است کلاه گذاشتن بعد از کاشت مو با احتیاط و به آرامی انجام شود. از این رو، کلینیک تخصصی کاشت مو نگارین، درباره نحوه صحیح کلاه گذاشتن بعد از پیوند مو شما را راهنمایی می کند.
- ابتدا لازم است اطمینان حاصل کنید که کلاهتان گشاد و قابل تنظیم است. برای انتخاب نوع کلاه می توانید از پزشک خو مشورت بگیرید. اما بهترین نوع کلاه بعد از جراحی پیوند مو، کلاهی است که هنگام قرارگرفتن روی سر، تماسی با پیوندها نداشته باشد و فشاری به موها وارد نکند.
- بعد از کاشت مو هرگز از کلاه های با جنس پنبه استفاده نکنید. زیرا جنس این نوع کلاه ها باعث چسبیدن آن ها به گرافت ها می شود و می تواند باعث کنده شدن، جابجاشدن فولیکول ها و ریزش موی بعد از کاشت مو شود.
- برای قرار دادن کلاه روی سر از هر دو دست خود استفاده کنید و هیچ فشاری به موها وارد نکنید. کلاه را به آرامی و با ملایمت روی سر قرار دهید و مراقب باشید کلاه به پیوندها ضربه وارد نکند.
- برای برداشتن کلاه از هر دو دست استفاده کنید و به آرامی کلاه را از روی سر بردارید. هنگام برداشتن کلاه مراقب باشید فشاری به موها وارد نکنید.
- برای پیشگیری از بروز عفونت، قبل استفاده از کلاه از تمیز بودن آن اطمینان حاصل کنید. مرتبا کلاه خود را شستشو دهید تا در هر بار استفاده محیط سر پاکیزه بماند.
- تا 10 روز بعد از کاشت مو بهتر است از لباس های دکمه دار و زیپ دار استفاه شود. زیرا پوشیدن این نوع لباس ها به دلیل عدم تماس با پیوندها، می تواند به مراقبت از گرافت ها کمک کند.
سخن پایانی :
با وجود اینکه کلاه گذاشتن بعد از کاشت مو در برخی شرایط اجتناب ناپذیر است، اما در این مورد رعایت توصیه های پزشک معالج ضروری است. بطور کلی تا 2 هفته بعد از جراحی، گرافت ها حساس و شکننده هستند و باید در برابر فشار و ضربه محافظت شوند. از این رو توصیه ما به شما این است که طی این مدت حتی الامکان از کلاه استفاده نشود.
اما در صورتی که شما مجبور هستید بعد از پیوند مو در معرض عوامل خارجی همچون گرد و غبار و آلودگی ها قرار بگیرید، ناچار به استفاه از کلاه هستید. در چنین شرایطی، لازم است برای محافظت از فولیکول ها، از کلاه گشاد و قابل تنظیم استفاده کنید و اطمینان حاصل کنید که کلاه با پیوندها تماس نداشته باشد.
همچنین می توانید برای دریافت مشاوره کاشت مو از کارشناسان مجرب کلینیک نگارین با ما تماس بگیرید. کلینیک تخصصی کاشت مو نگارین، دارای برترین تجهیزات مدرن پزشکی در زمینه کاشت مو است، که با تکیه بر تخصص جراحان کاشت مو، توانسته است نتایج مورد انتظار بسیاری از بیماران را برآورده کند.