کاشت مو

کاشت مو به روش FUT

5
(25)

یکی از جذابیت های ظاهری در هر شخصی حجم، حالت و آراستگی موهای آن فرد است. هرچه موها پرپشت تر و سالم تر باشد، زیبایی آن ها نیز به مراتب بیشتر است. موها به مرور زمان دارای رشدی کم و ریزش بیشتری می شوند. در حالت طبیعی بدن، به طور میانگین هر فردی روزانه به طور طبیعی ریزش تعدادی مو را تجربه می کند.

اما ممکن است به دلایلی ریزش افزایش پیدا کرده و یا رشد موها به نسبت سن، کمتر از حد متعادل باشد، در نتیجه فرد دچار ریزش مو، کم پشتی مو ها و در صورت رسیدگی نکردن، طاسی می شود. از رایج ترین دلایل ریزش مو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مسائل ژنتیکی و وراثتی
  • بیماری های هورمونی
  • بروز بیماری های زمینه ای
  • استفاده بیش از اندازه ابزار الات آرایشی مانند اتو مو، سشوار، بابلیس و…
  • استفاده از شامپو و لوازم آرایشی بهداشتی نامناسب با توجه به نوع و شرایط موها
  • استفاده از رنگ، پودر دکلره، مش و یا انواع لوازم شیمیایی آسیب رسان برای زیباسازی موها و غیره

در حال حاضر برای جلوگیری از ریزش مو روش ها و مراقب هایی انجام می گیرد. اما افرادی که ریزش شدید دچار کم پشتی و طاسی شده اند، کاشت مو روش مناسبی برای درمان این افراد است که در کمترین زمان ممکن ثمربخش است. کاشت مو در واقع پیوند موی طبیعی خود آن فرد به قسمت طاس یا کم پشت شده سر، در همان فرد مورد نظر است. امروزه کاشت مو، یکی از شایع ترین و محبوب ترین عمل های زیبایی در دنیا محسوب می شود.

کاشت مو به روش FUT

روش های متعددی در دنیای امروز برای کاشت مو مورد استفاده قرار می گیرد. هر کدام از این روش ها با توجه به تشخیص پزشک و شرایط و موافقت فرد، توسط تیم پزشکی انحام می شود.

از روش های موجود، با توجه به شباهت ها و تفاوت ها، دو روش به عنوان بستر و یا شاخه های اصلی تنوع کاشت مو شناخته می شوند. باقی روش ها جزو این دو محسوب شده و دسته بندی می شوند. این دو سبک کاشت مو، روش FUT یا جراحی و کاشت مو به روش FIT یا غیر جراحی نام دارند.

در مورد هزینه کاشت مو به روش FUT، همان طور که در فواید این روش گفته خواهد شد این روش از هزینه کمتری نسبت به باقی روش ها برخوردار است. معمولا هزینه کاشت مو با FUT بین ۶ تا ۷ میلیون تومان می باشد.

کاندید مناسب برای کاشت مو به روش جراحی

افرادی که کاندید مناسب برای روش درمان با کاشت مو هستند، بسیار زیاد است. اما در بین افرادی که دچار کم پشتی مو و یا طاسی شده اند، بعضی از افراد توانایی کاشت مو را ندارند. این افراد، کاندید مناسب برای این روش های درمانی نیستند. در واقع افرادی که دچار بیماری های هورمونی و یا زمینه ای هستند، در صورت رفع بیماری، توانایی پذیرش کاشت را دارند. در این گروه از افراد، ابتدا باید بیماری ها را درمان و پس از بهبودی، اقدام به کاشت مو شود. در صورت عدم رفع بیماری، چون ریزش مو ها ادامه دارد و درمان نشده است، علاوه بر موهای فرد، موهای کاشته شده نیز می ریزند.

توصیه های لازم پیش از کاشت مو

توصیه می شود، ابتدا پیش پزشک متخصص رفته و با مشاوره گرفتن از او، علل ریزش مو به درستی شناسی و سپس اقدام به درمان مناسب صورت گیرد. زیرا پزشک با توجه به شرایط متعددی بهترین روش کاشت مو را پیشنهاد کرده و بسیاری از موارد را در نظر گرفته و نوع درمان را تجویز می کند. برای مثال افرادی که زیر سن ۲۵ سالگی قرار دارند، در صورت بروز بیماری ریزش مو و کم پشتی، ابتدا روش های دیگر مانند، مراقبت های داخل و خارج حمام و دارو درمانی تحت نظر پزشک را برای رفع این مشکل امتحان نموده و پس از نتیجه نگرفتن اقدام به کاشت مو توصیه می شود.

در طی مشاوره، پزشک ابتدا علل ریزش مو را شناسایی کرده و اگر فرد نیاز به درمان با کاشت مو داشته باشد، وارد بحث های مورد توجه در باب کاشت مو شده و شروع به بررسی عوامل موثر در کاشت مو می کند. از جمله این عوامل؛ سن، جنس مو، بانک مو، میزان داشتن موهای با دوام در بانک مو، وضعیت عمومی بدن فرد و انجام آزمایشات لازم جهت بررسی شرایط فرد و… هستند.

اما افرادی که شرایط کاشت مو را دارند، بجز موارد گفته شده، لازم است نسبت به شرایط خود واقع بین بوده، در نظر داشته باشند که کاشت مو با توجه به موهای با دوام خود فرد انجام می گیرد. احساس رضایتمندی نتیجه ای است، که فرد مایل به دریافت آن است. در این عمل میزان بانک موی فرد بسیار مهم بوده و ممکن است گاها تصوری که در ذهن خود دارند با چیزی که در واقعیت میسر می شود، فرق داشته باشد. به همین منظور بیماران طی مشاوره سوالات خود را شفاف از پزشک می پرسند تا آگاهی کامل از شرایط خود پیدا کنند و با پیش فرضی صحیح از کاشت، در تایید و تکمیل احساس رضایت مندی پس از کاشت، آمادگی لازم را داشته باشند.

  • در ابتدا کلینیک خود را انتخاب کنید. زیرا کلینیک سپس پزشک معالج جزو موارد مهم قبل از عمل به شمار می روند. پزشک خوب و کلینیک خوب به تنهایی از راه اینترنتی قابل شناسایی نیستند. اگر کلینیک مورد نظر را بررسی کردید و پزشک خود را انتخاب، شما باید نمونه کارها و بازخورد رضایت دیگر افراد تحت درمان را هم باز دید و بررسی نمایید.
  • قبل از عمل کاشت مو به روش FUT، از خوردن داروهای رقیق کننده خون مانند: آسپرین و همچنین آنتی بیوتیک خودداری نمایید.
  • قبل از انجام عمل کاشت مو به روش FUT، موها را روزی دو مرتبه تمیز شسته و خشک نمایید.
  • یک هفته قبل از عمل؛ استعمال سیگار، مشروبات الکلی و دخانیات را ترک کنید.
  • یک هفته قبل از عمل؛ مکمل و های غذایی گروه ویتامین، خانواده B ها و A را نخورید.

مراحل کاشت مو به روش FUT

مو در قسمت هایی که دچار ریزش و طاسی شده است، نیاز به ترمیم و بازسازی دارد، اگر برای درمان از پیوند مو استفاده شود، این عمل را کاشت مو می نامند. روش FUT اولین روش های جراحی محسوب می شود که به روش کاشت نواری نیز معروف است. در پروسه کاشت، اصطلاحات و الفاظی هستند که برای بهتر فهمیدن این روش در ادامه به معنی آن ها می پردازیم.

به طور کلی ابتدا پزشکان محل موهای با دوام که عموما پشت سر قرار دارد را به درستی شناسایی می کنند، بخصوص موهایی که در حد فاصل دو گوش و بخش زیر گردن هستند، به دلیل شباهت به موهای وسط سر، مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله این شباهت ها می توان به ضخامت و طول، موها اشاره کرد.

به موهای این بخش از سر و همچنین قسمتی از موهای سر سینه که آن نیز توسط پزشک تشخیص داده می شود، بانک مو می گویند. در هر بانک مو، تعداد بسیاری فولیکول مو که همان ریشه یا پیاز مو بوده، وجود دارد. به هر یک از این فولیکول ها گرافت می گویند. ممکن است هر یک از این فولیکول ها به تنهایی از یک روزنه بیرون زده و رشد کنند. که به گرافت تک مویی، شهرت دارند. مانند: گرافت های سر سینه.

گاهی نیز ممکن است فولیکول مو به صورت دوتایی، سه تایی، چهار تایی و پنج تایی در یک روزنه از مو رشد کنند که گرافت چند تار مویی نام دارند. تعداد تار های موجود در هر گرافت مو بجز قدرت بانک مو، به تکنیک برداشت نیز مربوط است. بانک موهایی که در پشت سر قرار دارد، از گرافت های یک تا ۵ تار مویی تشکیل شده اند.

بانک موهای صورت از گرافت های تک تار و دو تار تشکیل شده اند. پس از تفهیم این موارد به مراحل و نحوه عملکرد در روش FUT می پردازیم.

کاشت مو به روش FUT چگونه انجام می شود؟

ابتدا پزشک پس از اعمال بی حسی، یک نوار ۶ تا ۱۰ اینچی از پشت سر که دارای ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ گرافت، ۷۰۰۰ تا ۹۰۰۰ تار مو بوده را مشخص کرده، برش زده و این نوار را به دست تیم جداسازی می سپارد. سپس جای نوار توسط پزشک، مورد ترمیم قرار می گیرد. این نوار در امتداد رویش موها ایجاد شده است، بلکه تا جای امکان، از باقی ماندن جای زخم جلوگیری شود.

تیم جدا سازی، پس از گرفتن نوار جداشده توسط پزشک، با داشتن دانش و مهارت فراوان، به وسیله ی میکروسکوپ های قوی و مخصوص، فولیکول های مورد نظر را طبق گرافت های متنوع، یک تار و دو تار و سه تارو… برش زده و آن ها را آماده پیوند می کنند. به این گونه برداشت گرافت های مو، روش جراحی نواری یا جراحی به روش FUT می گویند.

پس از آن شیار هایی در قسمت طاسی و کم پشتی ایجاد شده و گرافت ها طبق نقشه طراحی شده از قبل، کاشته می شوند. بعد از گذشت مدتی، موهای کاشته شده می ریزد، ولی جای نگرانی ندارد زیرا دوباره رشد می کند. عموما تا شش ماه موها رشد مناسب را می کنند و زیبایی موها و در نتیجه زیبایی ظاهری به فرد باز میگردد.

مزایای کاشت مو به روش FUT

از مهم ترین مزایای این روش، می توان به صحیح و سالم خارج کردن فولیکول مو ها، سالم استخراج کردن بالاترین میزان گرافت های مقاوم در این منطقه و در نتیجه بالا رفتن شانس خارج کردن گرافت های سالم اشاره کرد.

همچنین می توان به موارد دیگری نیز اشاره کرد؛

  • نیازی به تراشیدن کل موها در این روش نیست.
  • فقط قسمتی که نوار جدا سازی می شود کوتاه شده و مورد استفاده قرار می گیرد.
  • سرعت عمل در این روش بالا بوده و طی این عمل، بیشترین میزان کاشت نسبت به روش های دیگر صورت می گیرد.
  • این روش ظرافت بیشتری نسبت به باقی روش ها دارد و در نتیجه کاشتی طبیعی تر به وجود می آید.
  • در این روش آسیب کمتری به بانک مو وارد می شود و تراکم بافت مو بهتر باقی می ماند.
  • یکی از موثر ترین روش های موجود در کاشت مو است که بیشترین رضایت مندی در نتیجه کاشت را به همراه داشته و بسیار مورد استقبال قرار می گیرد. بخصوص در افرادی که از طاسی جلو سر رنج می بردند و خط مو در آن ها وجود ندارد.
  • هزینه این روش نسبت به باقی روش ها نیز کمتر است.
  • کل روند کاشت مو در این روش از صفر تا صد، طی یک جلسه و در یک روز انجام می شود.
  • همان طور که گفته شد FUT روشی سریع است، به همین دلیل میزانی که فولیکول ها خارج از بدن هستند، کمتر بوده و سلامت آن ها نسبت به روش های دیگر بیشتر است.
  •  در این روش فولیکول ها زیر میکروسکوپ استخراج می شوند، در نتیجه میزان فولیکول های سالم استخراج شده، نسبت به زمان مصرفی بیشترین حد ممکن در روش های کاشت مو را دارد.
  • در این روش نوار برش داده شده از محکم ترین و مقام ترین فولیکول ها تشکیل شده اند، که نتیجه آن، داشتن موهای دائمی است.
  • در واقع این روش دائمی ترین موها را با توجه به روش های دیگر به فرد خواهد داد. معایب کاشت مو به روش FUT
  • از بزرگترین معایب می توان به باقی ماندن جای زخم در قسمت بانک مو اشاره کرد.
  • برش نواری قیمتی از پوست کاملا برش خورده و برداشته می شود، این روش خون ریزی داشته و جزو روش های تهاجمی در علم پزشکی است.
  • طول نقاهت بعد از جراحی نسبت به روش های دیگر بیشتر است، زیرا در روش های دیگر فولیکول ها به صورت تک واحدی استخراج شده و جای آن ها کمتر از چند میلی متر است. اما در این روش زخم بزرگتر بوده و در نتیجه دوره بازگشت به سلامتی نیز طولانی تر است.
  • به دلیل داشتن احتمال خونریزی و بزرگ بودن زخم، درد بعد از کاشت مو نیز نسبت به دیگر روش ها ممکن است بیشتر باشد.
  • با توجه با موارد بالا در این روش زخم مدت زمان بیشتری برای خوب شدن نیاز دارد.
  • این روش برای افرادی که پوست سر آن ها از انعطاف کمتری برخوردار است و یا پوست سر سفت دارند، قابل اجرا نیست.
  • در این روش نمی توان موهای بدن و یا موهای نازک پشت گردن را برداشت کرد. فقط مو هایی با تراکم بالا و مقاوم و با دوام قابل استخراج هستند.
  • این روش قابل اجرا برای تمامی افرادی که مشکل کم مویی دارند نیست.
  • عمق برش در این روش کمی عمیق است، زیرا فولیکول های مو در لایه میانی پوست قرار دارند. از طرفی بعد از برش دادن و برداشتن نوار باید پوست بهم وصل شده و بخیه شود. این موارد دشواری عمل و بعد عمل را بیشتر می کند.

عوارض احتمالی پس از کاشت مو

یکی از عوارض احتمالی که ممکن است بروز دهد، احتمال گوشتی شدن جای نوار ایجاد شده در قسمت بانک مو است. این مشکل در برخی از افراد ایجاد شده و ظاهری نا متناسب را برای پوست سر فرد ایجاد می کند. از طرفی به دلیل برش نیمه عمیق و بخیه، احتمال خون ریزی و عفونت بعد از کاشت مو نیز وجود دارد و نیاز به مراقبت بیشتری است.

آیا این مطلب برای شما مفید بود ؟

برای امتیاز به مطلب روی ستاره ها بزنید

میانگین رضایت کاربران 5 / 5. تعداد رای ها 25

اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می دهید

اگر مطالب ما برای شما مفید بوده است ...

در شبکه های اجتماعی زیر هم ما را دنبال کنید !

اگر این مطلب نظر شما را جلب نکرده است، عذر ما را بپذیرید !

فرصت دهید مطلب را بهتر خواهیم کرد.

جهت بهبود این مطلب پیشنهاد خود را در بخش نظرات ارسال کنید.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا