درمان شوره سر بعد از کاشت مو

وقتی ریزش مو اتفاق می افتد، حجم زیادی از موها از دست می روند و باعث ایجاد طاسی و کچلی افراد می شود. همه ما در مواجهه با ریزش دائمی موها، در قدم اول به درمان های خانگی روی می آوریم تا بتوانیم حجم موهای از دست رفته را جبران کنیم. درحالی که، اغلب درمان های خانگی در کوتاه مدت جوابگو هستند و بطور دائمی نمی توانند در درمان ریزش مو کمکی به شما کنند. بنابراین این نوع درمان ها بعد از مدتی کنار گذاشته می شوند.
وقتی درمان های خانگی با شکست مواجه شود، برای درمان قطعی ریزش مو باید به روش های ترمیمی و کاشت مو دقیق تر فکر کرد. روشی که برای همیشه شما را از شر کم حجمی موها خلاص می کند و تنها درمان قطعی و دائمی ریزش موها محسوب می شود.
پیوند موی طبیعی، شامل انتقال فولیکول ها از نواحی اهداکننده به نواحی کم تراکم است. این جراحی ترمیمی دارای بالاترین اثربخشی است و کاملا بدون خطر است. البته، بروز عوارض جانبی بخشی از روند ترمیم و بازسازی است که در جراحی کاشت مو نیز اتفاق می افتد.
شوره سر بعد از کاشت مو
بعد از جراحی کاشت مو، جراح به شما دستورالعمل هایی ارائه می دهد تا با مراقبت از گرافت ها، موفقیت درمان تضمین شود. رعایت این توصیه ها به میزان زیادی می تواند در پیشگیری از بروز عوارض به شما کمک کند. اما در برخی موارد متقاضیان کاشت مو با عدم رعایت دستورالعمل ها برخی عوارض را تجربه می کنند.
شوره سر، یکی از عارض شایعی است که ممکن است بعد از جراحی نمایان شود. اما این موضوع نگران کننده نیست، زیرا شوره سر و سایر عوارض کاشت مو بخشی از روند درمان و بازسازی موها محسوب می شوند و قابل درمان هستند.
علت اصلی بوجود آمدن شوره سر، جمع شدن بیش از حد سلول های چربی روی پوست است. وقتی غدد چربی بیش از اندازه فعالیت کنند و چربی زیادی تولید کنند، شوره روی پوست سر ایجاد می شود. شوره سر معمولا پوسته هایی به رنگ سفید مایل به زرد است که برخی افراد بعد از کاشت مو با آن مواجه می شوند.
با وجود اینکه شوره در حالت عادی به دلیل تجمع غدد چربی ایجاد می شود، ولی بعد از جراحی کاشت مو، اغلب به دلیل خشک شدن پوست سر شوره بوجود می آید. زیرا بعد از جراحی به دلیل جابجا شدن فولیکول ها و تغییرات ناشی از آن، رطوبت پوست سر کاهش یافته و پوست سر مستعد ایجاد شوره می شود.
چگونه شوره سر بعد از کاشت مو را درمان کنیم ؟
همانطور که می دانید، بعد از پیوند مو لازم است برخی اقدامات مراقبتی را انجام دهید تا از کاشت مو نتایج مثبتی دریافت کنید. بنابراین حتی در صورت مواجهه با هر نوع عارضه بعد از جراحی، اولین گام دنبال کردن دستورالعمل هاست.
درمان شوره سر بعد از کاشت مو نیز با رعایت توصیه های پزشکی میسر می شود. درحالی که برخی افراد برای درمان این عارضه اقدام به خوددرمانی می کنند و ممکن است ندانسته به فولیکول ها آسیب وارد کنند. توصیه ما به شما این است که درمان های خانگی را فقط با مشورت و تایید پزشک انجام دهید و خودسرانه هیچ اقدامی انجام ندهید. اصولی ترین راه برای درمان شوره سر بعد از کاشت مو، پیروی از دستورالعمل ها است. بنابراین برای درمان حتما موراد زیر را دنبال کنید.
-
از شامپوهای ضد شوره برای درمان استفاده کنید
بطور معمول یک تا دو هفته بعد از کاشت مو، شوره سر به عنوان یکی از عوارض این جراحی نمایان می شود. رعایت توصیه ها و مراقبت های بعد از کاشت مو اغلب باعث درمان این عارضه می شود. اما در برخی موارد، شوره سر بعد از گذشت یک تا دو ماه از جراحی ایجاد می شود و ممکن است تا مدت زمان طولانی ادامه داشته باشد. در چنین شرایطی بهتر است دست روی دست نگذارید و برای درمان اقدام کنید.
اولین قدم برای درمان شوره سر بعد از کاشت مو، استفاده از شامپوهای ضد شوره است که به میزان قابل توجهی می توانند شوره سر را کاهش دهند. اگر در انتخاب نوع شامپو تردید دارید، می توانید در این زمینه از پزشک خود مشورت بگیرید. برای رفع کامل شوره ها از سرف باید دوره درمان را کامل کنید و تا زمان بهبودی کامل از شامپوهای ضد شوره استفاده کنید. البته در کنار این درمان حتما لازم است سایر دستورالعمل ها را نیز دنبال کنید تا بهترین نتیجه را دریافت کنید.
-
از لمس کردن و خاراندن موها پرهیز کنید
خارش پوست سر یکی از عوارض بروز شوره است. بعد از ایجاد شوره، پوست سر تحریک پذیر شده و شما ممکن است به دنبال احساس خارش شدید، اقدام به خاراندن و خراشیدن موها کنید. در چنین شرایطی، یکی از مهم ترین اقدامات جلوگیری از لمس کردن و خراشیدن موهاست. زیرا این کار علاوه بر اینکه کمکی به درمان شوره سر نمی کند، می تواند باعث جابجا شدن گرافت ها و آسیب دیدن فولیکول ها شود.
بنابراین در کنار استفاده از شامپوی مناسب بعد از کاشت مو، حتما جلوی لمس و خاراندن موها را بگیرید. در صورت تشدید خارش می توانید از محصولات مرتبط با این عارضه استفاده کنید تا خارش شما تسکین یابد.
-
با استفاده از روغن های گیاهی موها را ماساژ دهید
پیشتر اشاره کردیم که یکی از دلایل بروز شوره بعد از کاشت مو، کاهش رطوبت موها و خشکی پوست سر است. به همین دلیل ماساژ دادن موها با روغن های گیاهی می تواند با مرطوب کردن موها، به درمان شوره سر بعد از کاشت مو کمک کند. البته در حین ماساژ موها حتما توجه کنید و این کار را به آرامی و بدون هیچگونه فشار و ضربه انجام دهید.
-
با یک متخصص پوست و مو مشورت کنید
بعد از پیوند مو در صورتی که عارضه ای را تجربه کردید، بهتر است درمان را تحت نظر پزشک خود ادامه دهید. بنابراین در صورت مواجهه با شوره نیز ابتدا بهتر است به کلینیکی که کاشت مو را در آن انجام داده اید مراجعه کنید و درمان را دنبال کنید.
بطور معمول برای درمان شوره سر شامپوهای ضد شوره، محلول های ضد خارش و برخی داروهای دیگر همچون Nizoral تجویز می شود. این دارو نوعی ماده ضد قارچ موثر است که از کتوکونازول تشکیل شده است و برای درمان شوره سر بعد از کاشت مو موثر است.
استفاه از شامپوهای ضد شوره، ماساژ دادن موها با روغن های گیاهی و طبیعیف استفاده از داروهای نظیر Nizoral و اجتناب از خاراندن موها ، از جمله توصیه هایی است که برای درمان شوره سر بعد از کاشت مو باید آن ها را دنبال کنید. در صورتی که شوره سر برای مدت زمان طولانی تری ادامه پیدا کرد، حتما با یک متخصص مشورت کنید و درمان موثر را دنبال کنید.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما در کلینیک نگارین تماس حاصل فرمایید و از مشاوره کاشت مو و خدمات حرفه ای این مجموعه بهره مند شوید.